< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Tisztelt Szerkesztőség! Sikeres részvétel a Tiranai Nemzetközi Vásáron

| Mobile | RSS

Tisztelt Szerkesztőség! Sikeres részvétel a Tiranai Nemzetközi Vásáron

Sajtó és Kommunikációs osztály

Nemzeti Külgazdasági Hivatal

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával közel 20 hazai
vállalkozás vett részt sikeresen a 18. alkalommal megrendezett Tiranai Nemzetközi Vásáron. Albánia Magyarország számára a gazdasági kapcsolatokat illetően a dél-kelet európai régió egyik fontos, bővülő exportfelvevő piaca.

A rendezvény Albánia legjelentősebb gazdasági, kereskedelmi seregszemléje, melyen 20 ország közel 400 kiállítója mutatkozott be negyedmillió látogató előtt. A résztvevő cégek a gazdaság széles spektrumát képviselték; építőipari, műanyagipari, vegyipari, fémipari, csomagolástechnikai, faipari és élelmiszeripari termékeket és kapcsolódó szolgáltatásokat mutattak be.

A kiállítás ideje alatt a HITA a podgoricai külgazdasági szakdiplomata és a Tiranai Kereskedelmi Kamara közreműködésével üzleti fórumot is szervezett, melyet sikeres kétoldalú tárgyalások követtek a magyar és az albán cégek képviselői között.

A résztvevő cégek mindegyike sikeresnek ítélte a megjelenést. A helyszíni tárgyalások és kiadott konkrét ajánlatok eredményeképpen a cégek egy éven belül több mint 1 millió euró értékű üzletkötést prognosztizálnak.

2011. december 06.

Sajtókapcsolat:

Orodán Krisztián, sajtófőnök

Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Tel: 06 30 460 6376

Email: krisztian.orodan@hita.hu

Leave a Reply 321 megnézve, 1 alkalommal mai nap |