< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Le Monde: Magyarország fegyelmezett, de gőgösen nacionalista ))))Le Monde: Hongrie disciplinée, mais fièrement nationalistes

| Mobile | RSS

Le Monde: Magyarország fegyelmezett, de gőgösen nacionalista ))))Le Monde: Hongrie disciplinée, mais fièrement nationalistes

Külön tudósításban foglalkozott az uniós csúcstalálkozón képviselt magyar állásponttal hétvégi számában a Le Monde.

A mértékadó francia liberális lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtti sajtótájékoztatója előtt Brüsszel nem tudta, hogy „a költségvetési fegyelem, de egyben egyfajta gőgös nacionalizmus bajnokának” is számító Magyarország vajon csatlakozni akart-e Nagy-Britanniához az uniós megállapodás elutasításában.

A magyar kormányfő végül elvi beleegyezését adta a megállapodáshoz, de jelezte, hogy nem dönthet egyedül egy olyan kérdésben, amely a „nemzeti szuverenitást” érinti. Pedig amióta kétharmados parlamenti többséggel visszatért a hatalomba, a magyar országgyűlés soha nem szállt szembe Orbán akaratával, hangsúlyozta a lap. A bécsi keltezésű írás megjegyezte, hogy a különutasság „megdöbbenést” keltett Budapesten néhány nappal az IMF-tárgyalások megkezdése előtt.

A tudósító Joelle Stolz szerint „Orbán soha nem habozott kijátszani az Európa-ellenes kártyát. Az Európai Unió budapesti képviselőinek hozzá kellett szokniuk ahhoz, hogy Brüsszelt új Moszkvakénthallják emlegetni”.

A lap szerint a brüsszeli habozás azért volt ellentmondás, mert Budapest vesszőparipája a költségvetési szigor és az adósságcsökkentés, és bár a kormánynak minden előrejelzést módosítania kell a nehézségek miatt, még 2012-ben is 3 százalék alatt maradhat a költségvetési hiány, az államadósság pedig a 81 százalékos, átlagos európai szinten van.

forrás:index.hu

Le Monde: Hongrie disciplinée, mais fièrement nationalistes

Des rapports distincts traités avec le sommet de l’UE représentés position de week-end hongrois, le nombre de Le Monde.

L’influent feuille libéral français selon le Premier ministre Viktor conférence Orban vendredi la presse du matin avant que le Brussels ne savais pas que «la discipline budgétaire, mais aussi une sorte de champion du nationalisme arrogant” dans votre Hongrie ne voulaient se joindre à la Grande-Bretagne pour le service dans le rejet accord UE.

Le Premier ministre hongrois dernier principe a donné son consentement à l’accord, mais ont indiqué qu’ils ne peuvent pas décider seul sur une question qui est de “souveraineté nationale” préoccupations. Et puisque la majorité parlementaire des deux tiers, est revenu au pouvoir, le Parlement hongrois n’a jamais confronté Orban, a souligné le page. l’écriture datée de Vienne noter que le különutasság «choc» causé à Budapest quelques jours avant le début des négociations avec le FMI.

Un correspondant de Joëlle Stolz comme «urbaine n’a jamais hésité à contourner la carte anti-européenne. Les membres de l’Union européenne, Budapest a dû s’habituer à la nouvelle Moszkvakénthallják Bruxelles en parler. ”

Une feuille en fonction de l’hésitation de Bruxelles est une contradiction, puisque Budapest dada de l’austérité budgétaire et de réduction de la dette, et bien que le gouvernement a toutes les projections doivent modifier les difficultés, même en 2012, est de 3 pour cent en dessous du déficit de six budgétaire, la dette publique et le 81 pour cent, le niveau moyen européen.

Source: index.hu

Leave a Reply 631 megnézve, 1 alkalommal mai nap |