< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Fiókokat zár be és leépít a Raiffeisen Bank is

| Mobile | RSS

Fiókokat zár be és leépít a Raiffeisen Bank is

2011. december 14. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Fiókokat zár be és leépít a Raiffeisen Bank is

Több száz emberétől válik meg, és egy héten belül 10 fiókot szüntet meg a Raiffeisen Bank is – írja az origo internetes hírportál. Korábban az Erste és a CIB jelentett be hasonló intézkedéseket.

A jelenleg 141 fiókkal rendelkező Raiffeisen Bank egy héten belül tíz fiókot megszüntet, miközben folytatja a már megkezdett leépítéseket is – erősítette meg az origo információit a bank sajtóosztálya. A hírportál több, a banknál dolgozó, de névtelenséget kérő forrástól úgy értesült, hogy az elbocsátások összesen több száz főt érinthetnek, a bank azonban ezt csak részben erősítette meg. Mint elmondták, az idén év végén 200 fővel dolgoznak majd kevesebben a Raiffeisennél, mint év elején, de “a további hatékonyságjavító intézkedések várhatóan a jövőben is a létszám csökkenését eredményezhetik”.
Az elbocsátási hullámmal párhuzamosan a Raiffeisen más módon is igyekszik személyi kiadásait csökkenteni. A portál bank által megerősített információi szerint néhány héttel ezelőtt a vezető pozícióban dolgozóknak felajánlották, hogy 5-10 százalékos önként vállalt bércsökkentésért cserébe havonta egy napot vagy kéthetente egy napot ne dolgozzanak, továbbá vizsgálják azt, hogy bizonyos funkciókat Budapestről más városba költöztessenek.
Az Erste Bank Hungary a múlt pénteken jelentette be, hogy a jövő év első hónapjaiban dolgozóinak mintegy 15 százalékától, 400-450 alkalmazottól válik meg, és 184 magyarországi fiókjából várhatóan 43-at bezár. A létszámcsökkentést a bank közleményében a gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátásokkal, a hitelezés visszaesésével, a “kiemelkedően magas mértékű bankadóval” és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteséggel indokolta. A CIB Bank is bezár 11 bankfiókot (hetet Budapesten, négyet vidéken) – jelentette be a hitelintézet a múlt héten a BÉT honlapján -, igaz, egy új fiókot is nyitottak a közelmúltban a budapesti KÖKI Terminál bevásárlóközpontban.
forrás:hír3.hu

Leave a Reply 283 megnézve, 1 alkalommal mai nap |