< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ma és holnap eső, szombaton már hó is

| Mobile | RSS

Ma és holnap eső, szombaton már hó is

2011. december 15. | hozzászólás | Közélet

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint déli, délnyugati tájakon kiadós mennyiségű (~20mm) csapadék eshet. Délutántól csökken a csapadék intenzitása és kiterjedése, ezzel egyidőben megerősödik az ÉNy-i szél. 5 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet. Vizes, csúszós útszakaszokra készülhetünk.

Pénteken eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, és délutántól egyre többfelé várható kiadós mennyiségű eső. Napközben a déli, majd késő estétől, éjféltől az ÉNy-i szél fokozódik viharossá! Kettős fronthatással számolhatunk. Egyelőre enyhe marad az idő.

Szombaton marad a borongós időjárás, és az esőt egyre nagyobb területen havazás, havas eső válthatja fel. 500 méter felett néhány cm-es megmaradó hó is lehet, síkvidéken látványhavazásra, vizes hóra van a legnagyobb esély. Viharos marad az ÉNy-i szél, mellyel több fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe, komoly lehűlés kezdődik.
Vasárnaptól karácsonyig gyakran borongós, szeles, hideg téli időjárás valószínű, elszórtan havazással, hózáporokkal.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 400 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: