< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: TÁJÉKOZTATÓ

| Mobile | RSS

TÁJÉKOZTATÓ

2011. december 23. | 1 Hozzászólás | Nav

Vizsgálták a NAV auráját

Hatalmas érdeklődés mellett végzett fizetős auravizsgálatot egy egészségmegőrzéssel foglalkozó társaság Nógrád megyében, az így nyert tekintélyes bevételét azonban nem állt szándékában bevallani. A számlaadást sorozatosan elmulasztó vállalkozásnál egy próbavásárlás során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőreinek is elemezték az auráját, de bizonylatot ők sem kaptak. A jogsértésen kapott szolgáltatónak ez több százezer forintjába került.

A NAV Nógrád Megyei Adóigazgatóságának ellenőrei nemrégiben arra lettek figyelmesek, hogy egy egészségmegőrzéssel foglalkozó társaság több helyen is hirdeti szolgáltatásait, illetve egy nagyszabású rendezvényt, ahol próbát is tehetnek az érdeklődők. A vállalkozás az aktuális divatot meglovagolva auravizsgálatot és -elemzést, valamint természetgyógyászati tanácsadást kínált a rendezvényre látogatóknak. A revizorok is ekkorra időzítették a próbavásárlásukat.

A vállalkozás standjánál hosszú sorok kígyóztak, bizonylatot viszont egy vevő sem kapott. A szolgáltató ezt utólag azzal indokolta, hogy a számlázóprogramot futtató számítógép meghibásodott. Ez az állítólagos tehetetlenség azonban csak addig tartott, amíg az “álruhás” ellenőrök tetten nem érték, onnantól kezdve ugyanis mindenről született nyugta vagy számla. A mulasztáson kapott vállalkozásnak az illegális akció így is több százezer forintjába került.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai egyre gyakrabban tűnnek fel népszerű nyilvános rendezvényeken. A hatóság célja a feketegazdaság visszaszorítása és a fogyasztók védelme mellett az, hogy az adózókat a jogszabályok betartására, a törvényes keretek közötti működésre ösztönözze.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Nógrád Megyei Adóigazgatósága

Leave a Reply 290 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: