< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SAJTÓKÖZLEMÉNY

| Mobile | RSS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2011. december 30. | 1 Hozzászólás | Nav

Csomagtartóból árulták a petárdát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának járőrei tegnap a Budapest VIII. kerület Kőbányai úton haladva felfigyeltek a parkoló területén egy nagyobb csoportra, amely az ott álló személygépjárművek körül gyűlt össze.

A “Kisáruházak” előtti parkolóban a pénzügyőrök jelenlétét észlelve hirtelen szétszéledtek az emberek, de az ott parkoló gépjárművek tulajdonosait – egy magyar állampolgárságú nőt, és egy román állampolgárságú férfit – sikerült igazoltatni.

A magyar rendszámú Fiat Bravo átvizsgálása során a csomagtartóból 82 csomag különféle pirotechnikai eszköz került elő, amelynek értéke meghaladja a 89.000,- Ft-ot. A román rendszámú Volkswagen Passatban 96 doboz, összesen 9600 darab, 96.000 Ft értékű PIRATE petárdát találtak a pénzügyőrök

Az összesen 185.000 Ft értékű petárdát, tűzijátékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal visszatartotta, az elkövetők ellen pedig polgári felhasználású robbanóanyagokkal és pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon.

Suller György Attila őrnagy
vám- és jövedéki szóvivő
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatala
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

Leave a Reply 290 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: