< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Percről percre az Operaház elől PERCRŐL PERCRE

| Mobile | RSS

Percről percre az Operaház elől PERCRŐL PERCRE

2012. január 2. | hozzászólás | Közélet

január 2-i tüntetés; Operaház tüntetés; operaházi ünnepség;

Civil szervezetek és ellenzéki pártok szerveztek demonstrációt a budapesti Operaház elé hétfő estére, miközben az épületben a kormány az új alaptörvény életbelépését ünnepli. A szélsőjobbos szervezetek este hat órától szerveztek felvonulást. A hvg.hu percről percre tudósít az eseményekről.

A Magyar Állami Operaház hétfőn ünnepi gálaestet rendez az új alaptörvény január 1-i életbelépésének alkalmából. A 20 órakor kezdődő rendezvényre állami vezetőket, közéleti szereplőket, valamint operarajongókat hívtak meg, az esemény 13 millió forintos költségét az állam biztosítja.

A gálaesttel egy időben civil demonstrációt hirdettek, amelyhez a pártok közül csatlakozott az MSZP, a Demokratius Koalíció, az LMP, a Negyedik Köztársaság és a JESZ, míg a civil szervezetek közül részt vesz a rendezvényen a szakszervezetekből szerveződött Szolidaritás, a Civil Kontroll – Egymillióan a Magyar Demokráciáért (EMD), az ATTAC Magyarország Mozgalom, a korábban a köznevelési törvény ellen tiltakozó Hálózat a Tanszabadságért (HAT), a Hallgatói Hálózat, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, a Somogyért Egyesület, valamint a józsefvárosi kukázást tiltó rendelet ellen korábbi akcióiról elhíresült Új Szemlélet csoport.

Szélsőjobboldali csoportok vonulást is terveznek hétfő estére: demonstrációjukat fél órával a hivatalos tüntetés előtt, 18 órakor kezdik, és terveznek egy 200 méteres vonulást is. A tüntetéshez csatlakozott az Új Magyar Gárda is.

A rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, azt ígérik, rend lesz.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |