< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Télen is lóháton viszik a szervezők a Nyeregszemle meghívóját

| Mobile | RSS

Télen is lóháton viszik a szervezők a Nyeregszemle meghívóját

2012. január 2. | hozzászólás | Kultúra

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 2012-ben is megrendezik a Nyeregszemle nevű nagysikerű Kárpát-medencei Lovas Hagyományőrző Találkozót, mely idén 270 lovast és közel 10.000 látogatót vonzott Ópusztaszerre. A szervezők 2012. május 18-20. között ismét várnak minden lószerető embert a Nyeregszemlére, mely ezúttal Európai Huszártalálkozóval is bővül!

Az előzetes visszajelzések alapján hét-nyolc országból várható a huszár hagyományőrzők érkezése a Vivát Huszár alcímet viselő rendezvényre, melynek meghívóját szeptemberben maguk a szervezők vitték el lóháton egy 800 km-es túra keretében az erdélyi huszárcsapatoknak és a székely lovas szervezeteknek.

A sikeres Székely Túra után, 2012. január 4-én a Nyeregszemle szervezőinek kis lovascsapata ismét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogat, hogy az Árpád-emlékműtől induljanak a világ legkiválóbb lovasíjászának Kassai Lajosnak otthonába Kaposmérőre, a Kassai Völgybe. A hozzávetőlegesen 250 km-es és hatnapos út célja, hogy személyesen adják át a jövő évi rendezvény meghívólevelét a lovasíjász világbajnok Kassai Lajosnak, mint a Nemzeti Vágta Kuratóriuma elnökének is, aki a 2012-es Nyeregszemle harmadik napján megrendezésre kerülő Ópusztaszeri Vágta kiemelt vendége lesz.

Ez alkalomból Tokovics Tamás, az ÓNTE Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Solymosi Bertold, főszervező és Székely Tibor, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke sajtótájékoztatót tart, mely során a jövő évi rendezvényről, annak részleteiről is beszélni fognak, s lehetőséget biztosítunk az egyéni interjúkészítésre is.

Az Árpád-emlékműnél a téli hidegben a Nyeregszemle borból készült forralt borral és Nyeregszemle pálinkával melegíthetik fel magukat a Nyeregszemle lovasokat búcsúztató jelenlévők.
forrás:Seregi Szabina sajtószóvivő

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: