< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Baráti beszélgetés Tátrai János alezredes úrral….

| Mobile | RSS

Baráti beszélgetés Tátrai János alezredes úrral….

2012. január 4. | hozzászólás | Katasztófavédelem


Minap beszélgettem Tátrai János tü. alezredes sajtóreferenssel az irodájában. Miről is beszélgettünk volna, mint a szakmáról, és később belecsempésztük a tűzoltómunka szépségeit, nehézségeit is.

Kettő nappal ezelőtt találkoztunk a budapesti állománygyűlésen, ahol a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is képviseltette magát.

Az alezredes beszélt az új esélyről, az alaptörvény adta lehetőségekről. Jó volt hallgatni. Kiemelte a megelőzés, a felkészülés fontosságát, a szabályrendszerek megújítását.

A jogszabályi környezet teljes átdolgozása, a rendszerszemléletről, az egymásra épültségéről szól, ami a belső harmóniát tükrözi.
A tűzoltói munka nagy felkészültséget, munkabírást igényel tőlünk tűzoltóktól. Számtalan szubvencionálást kapunk a civilektől is.

– Hogyan tovább?

– A magyar védelmi igazgatási rendszer felépítését követő hivatásos katasztrófavédelmi szervek központi, területi és helyi szinten egyaránt katasztrófavédelmi megnevezéssel működnek tovább. Az anyagi források felhasználása segít a teljesítőképesség hatékonyabb kihasználásában, az erő s eszközállomány optimális tervezésével.

Hallgattam volna még az alezredes barátomat, kollégámat, ám sajnos a munkája elszólította a beszélgetés további folyamatától.

Megígérte, a beszélgetést egy későbbi időpontban folytatjuk. s magához emelte a sisakját…
-oil-

Leave a Reply 710 megnézve, 1 alkalommal mai nap |