< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Visszatérhetnek posztjukra a besúgó nagykövetek Csatát nyertek a kommunista spiclik Bulgáriában

| Mobile | RSS

Visszatérhetnek posztjukra a besúgó nagykövetek Csatát nyertek a kommunista spiclik Bulgáriában

Visszatérhetnek posztjukra a besúgó nagykövetek
Csatát nyertek a kommunista spiclik Bulgáriában

A bolgár konzervatív kormány vereséget szenvedett a besúgói múltjuk miatt visszahívott nagykövetek ügyében: miután az alkotmánybíróság megsemmisítette a vonatkozó törvényt, a legfelsőbb bíróság keddi ítéletében visszahelyezett posztjára három nagykövetet.

Az állami rádió jelentése szerint visszatérhet állomáshelyére Bulgária hágai, athéni és belgrádi nagykövete.

Az alkotmánybíróság által megsemmisített törvénnyel akarták megakadályozni, hogy az egykori kommunista titkosszolgálat volt ügynökei képviselhessék országukat külföldön. Nikolaj Mladenov külügyminiszter tavaly elkezdte leváltani az érintett diplomatákat, akik szám szerint 37-en vannak, köztük hazájukat az Európai Uniónál, a Vatikánnál és az ENSZ-nél képviselő nagykövetek.

Georgi Parvanov szocialista államfő – akiről szintén kiderült, hogy együttműködött a volt titkosszolgálattal – megtagadta a nagykövetek visszahívását. Utódja, Roszen Plevneliev, aki január 22-én foglalja el hivatalát, megígérte, első dolga lesz a nagykövetek leváltása, hogy javítson Bulgária külföldi hírnevén.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 261 megnézve, 1 alkalommal mai nap |