< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Egymilliót meghaladó bírság Szilveszterkor

| Mobile | RSS

Egymilliót meghaladó bírság Szilveszterkor

2012. január 5. | hozzászólás | Nav

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szilveszter éjszakáján nem számítottak ellenőrzésre sem az alkalmi dudaárusok, sem az italkimérések kereskedői, gondolván az adóellenőrök ilyenkor nem dolgoznak. Tévedtek. Az év utolsó napján feltárt mulasztások miatt kiszabott bírság összege meghaladja az egymillió forintot, egy esetben pedig telephely bezárásra is sor került.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának munkatársai az ünnepi éjszaka forgatagában este 8 és hajnali 3 óra között Budapest belvárosában több szabadtéri helyszínen folytattak ellenőrzéseket azzal a tapasztalattal, hogy az utcai árusok egy esetben sem adtak nyugtát a vásárlás ellenértékéről.

Volt olyan árus, aki egyáltalán nem tartott magánál sem nyugta-, sem számlatömböt, így még ha akarta volna sem tudott volna eleget tenni bizonylat-kiállítási kötelezettségének. Az egyik utcabálon egy furgonból perecet, sört és jövedéki termékeket kínáló magánszemélyt kaptak azon az ellenőrök, hogy nyugtaadás elmulasztásával próbálja eltitkolni szilveszteri bevételeit az adóhatóság elöl.

A revizorok az ellenőrzések idejére egy belvárosi őrzött parkolóban hagyták személygépkocsijukat, majd azt hajnaltájban kiváltva szintén hiába várták a bizonylatot a parkolási díj fejében. Tekintettel arra, hogy ez az adózó fél éven belül már másodszor mulasztott el nyugtát adni az ellenőröknek, a bírság kiszabásán felül a telephely tizenkét napra történő bezárásáról is intézkedett az adóhatóság.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

További információ: Németh Gabriella
szakmai tanácsadó, szóvivő

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: