< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Kiből lehet megfelelő fogyasztóvédelmi felügyelő?

| Mobile | RSS

Kiből lehet megfelelő fogyasztóvédelmi felügyelő?

2012. január 6. | hozzászólás | Fogyasztóvédelem

Több közéleti személyiségtől olvastam anomáliákat, hogy kiből is lehetne meghatározó felügyelő. Sokan arra esküsznek – jogász, vagy gazdasági végzettségű személyekből! Én azt mondom, nem minden jogász, s nem minden gazdasági diplomával rendelkező fiatalból lesz rátermett fogyasztóvédelmi munkatárs. Miért mondom ezt? Mert többségük irodában képzeli el a jövőjét, s számukra snansz az utcát, a piacot, a boltokat járni zuhogó esőben, kánikulában, hóban, fagyban.

Ez a szakma valójában csak örülteknek való! –s nem dilettánsoknak, kalandoroknak! A kollégák, a szakmai újságírókkal közösen járják le a lábaikat zsebre dugott kézzel, majd lehelik a piacon az ujjaikat, mikor „durják” a földről értékesítő román, lengyel, kínai cuccokat, keresve a címkéket, a használati utasításokat, a kezelési útmutatókat, számlákat… a nemzetközi kereskedők nem értik mit is kérnek tőlük, szinte tolmácsolni kell magyarról magyarra!

Nem is egyszer hallottam, hogy elküldik őket abba a bizonyosba… Az emberi méltóságba ütköző sértegetéseket, lelkileg, muszáj feldolgozniuk. Egyszóval, hogy valakiből valami legyen, ahhoz először az utcán, a hidegben, a kánikulában, az esőben kell edződnie… utána jöhet a várva várt iroda! Többé – kevésbé abból lesz szakavatott, aki megedződött az éjszakában, a kereskedelem és a vendéglátás üzleti világában…

Az ellenőrök célja, az egyének, a szervezetek és a környezetük közötti kölcsönös előnyökön alapuló kommunikációs kapcsolatok kialakítása. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság revizori tevékenysége, az, egy irányítási funkció része, ezért fontos a vizsgálat alá vett vállalkozás átfogó ismerete. Ezt taktikai tervnek nevezik… A kontrollprogram végrehajtását követően ki értékelik, hogy a vizsgálatok hozták e az elvárt eredményt.

A fogyasztóvédelmi munka nem elhanyagolható része a „civilek” iránti bizalomépítés, s ami ennél is nehezebb, a bizalom fenntartása! A kereskedőknek nem csak joga, ám kötelessége hogy informált legyen a fekete munka, s a hozzá kapcsolódó jogsértések területén! A cég vezetője felismeri az ellenőrzést végzők, s az újságírók munkájának szükségességét, ezért nyitott ajtók mellett vezeti a vállalkozását! Fontos megjegyeznem, hogy egy stratégának figyelembe kell vennie a környezeti, fogyasztóvédelmi kihívásokat is. Erre válasz, – a felügyelőség nyíltsága, pozitív megjelenése, és az őszinteség! Abból lesz ragyogó szakember, aki magas szintű elméleti – gyakorlati ismeretekkel bír. Ahhoz hogy méltó partnere lehessen a vállalkozónak, rendkívül sokirányú tudásra, kézségre van szüksége! Meggyőződésem hogy a legfontosabb készségek: – a kommunikáció, a kifejezőerő, az empátia. Ám ahhoz hogy az illető jó emberismerő legyen, elsősorban önmagát, kell megismernie!

-oil-

Leave a Reply 1725 megnézve, 1 alkalommal mai nap |