< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Mága Zoltán ilyet még nem csinált

| Mobile | RSS

Mága Zoltán ilyet még nem csinált

2012. január 6. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Hintós bevonulás nyitotta Mága Zoltán újévi koncertjét, amelyen a hegedűművész ismét elkápráztatta csodálatos muzsikájával zeneszerető közönségét. Közel tizenháromezer ember ünnepelt együtt: nemcsak magyarok, de a világ számos országából is érkeztek az immár hagyománnyá vált, színvonalas eseményre.

– Nagyon megható volt, ahogy tizenháromezer ember nagy örömmel, ovációval fogadott. Nagy alázattal tartozom és adózom a közönség felé. Most is lámpalázas voltam az első szám alatt, szerintem ez nem is fog elmúlni. Sokszor állva tapsolt a nagyérdemű, ami nagy dolog egy művész számára – kezdte Mága Zoltán, aki kisfiával is játszott együtt a színpadon, de volt, hogy a fellépőkkel négyszázan álltak egyszerre az emelvényen.
A koncerten érdekes zenei stílusok találkoztak, a hegedűművész gondolt minden korosztályra, de az új díszlet és az elképesztő fény- és pirotechnikai megoldások is elkápráztatták a közönséget.

A fellépő művészek között szerepelt Szenthelyi Miklós hegedűművész, Faludi Judit csellóművész, Pándy Piroska, Kiss B. Atilla és Frankó Tünde operaénekesek. A könnyűzenei műfajt Zsédenyi Adrienn, Pataky Attila, Keresztes Ildikó, Pintér Tibor, Tóth Vera, Tóth Gabi, Szulák Andrea, Ádok Zoltán, Tolvai Renáta, Kökény Attila énekesek, Nyári Károly és lányai, valamint a Fivérek zenekar képviselte az arénában. Fellépett fiaival Galambos Lajos trombitaművész, eljöttek az Operettszínház kiválóságai: Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvia és Boncsér Gergő. A műsort színesítették a Dívák, azaz Fésűs Nelly, Détár Enikő, Ladinek Judit, valamint színpadra lépett Mága Zoltán két gyermeke, Jennifer és a kis Zolika is. Közreműködött a Primarius Szimfonikus zenekar Silló István karmester vezetésével, a Budapest Táncművészeti Stúdió, a Budapest Gipsy Band és a Primarius vonósnégyes.

A hegedűművész bevallotta: élete legnagyobb és legnehezebb koncertjét adta, lágy szíve ugyanis nem tudott nemet mondani művész barátahoinak, akiknek megígérte, hogy együtt köszöntik 2012-t is. Mága Zoltán új fellépőket is hívott, így a repertoár annyira hosszúra nyúlt, hogy öt órás műsor kerekedett belőle. Meg is kérdeztük a hegedűművészt, jövőre vajon, másként csinálna-e valamit.

– Nem csalódtam a barátaimban, Magyarország legnagyobb művészei álltak a színpadon, de gondolnunk kell a közönségre is, ezért jövőre rövidebb, három órás gálaműsort fogunk adni. Most szinte duplaműsort kapott a közönség egy jegy áráért- mosolygott a hegedűművész, aki ünnepi beszédében is beszélt a zene erejéről, hogy legyünk büszke magyarságunkra, a magyar értékekre. Köszönetet mondott a közönségnek a Prima Primissima Közönségdíjért és azért is, hogy megvalósíthatta 100 Templomi koncertsorozatát.

Az újévi gálaműsorra nemcsak magyarok, de több ezren külföldről is érkeztek: határon túlról, az Egyesült Államokból, Miamiból, Svédországból, Ausztráliából, Japánból és Ausztriából is. Sőt, megtudtuk, hogy már most több százan, csoportok foglaltak előre jegyet jövőre, nehogy lemaradjanak, hiszen már az ünnepek alatt nem lehetett jegyeket kapni az idei koncertre.

– Egyre rangosabbá válik ez az esemény, azt látom, hogy a hölgyek estélyi ruhában, a férfiak szmokingban jelennek meg, az öltözékükkel is megadják a tiszteletet – mondta Mága Zoltán, aki tavaly pezsgőzött, idén pedig egy pohár vörös borral vendégelte meg a közönséget. A közös koccintás már hagyomány, amit szintén meg szeretne tartani a hegedűművész.
A közönség soraiban ott volt többek között Schmitt Pál köztársasági elnök, Tarlós István főpolgármester, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Varga Mihály államtitkár és Gurmai Zita EP-képviselő is.

Jövőre ötödik újévi koncertjére készül Mága Zoltán, aki korábban megígérte, hogy 70 ünnepi koncertet fog adni, ebből négy már megvalósult, 66 még hátravan.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 383 megnézve, 1 alkalommal mai nap |