< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vesztett helyzetből fordítottak – Magyarországé a Volvo Kupa

| Mobile | RSS

Vesztett helyzetből fordítottak – Magyarországé a Volvo Kupa

2012. január 9. | hozzászólás | Sport

Magyarország nyerte a Volvo Kupa férfi vízilabdatornát Székesfehérváron, miután Kanada és a világbajnok olasz együttes legyőzését követően a remekül teljesítő német válogatottat is megverte, méghozzá drámai küzdelemben.

A mieink ezúttal elsősorban küzdeni tudásból vizsgáztak jelesre, hiszen a harmadik negyed végén már három góllal is vezettek a németek, innen sikerült zsinórban négy gólt szerezve visszahozni a meccset. 8-8-nál már újra reménykedtünk, hiszen jobb gólkülönbségünk miatt döntetlennel is a magyar válogatott állhatott volna a dobogó legfelső fokára. És akkor érkezett a méltán a világ legjobb pólósának tartott Kásás Tamás, és – mint már annyiszor – eldöntötte a mérkőzést. A válogatottságtól korábban visszavonult, és most visszatérő klasszis alighanem ismét bebizonyította Kemény Dénesnek, hogy nélkülözhetetlen értéke a magyar válogatottnak.
A közelgő Európa-bajnokság előtt pedig jó tudni, hogy – bár a játék még nem hibátlan – a csapat erős, harcra kész és legfőképpen a legnehezebb helyzetben is fel tud állni a padlóról. A százszázalékos siker pedig remek előjel az Eb mellett a londoni olimpiára nézve is.

A “bronzmeccsen” a világbajnok olasz válogatott könnyedén verte a szerényebb erőket felvonultató Kanadát.

Magyarország-Németország 9-8 (1-2, 2-1, 3-5, 3-0)
A magyar gólszerzők: Steinmetz (3), Madaras, Varga Dániel, Katonás, Varga Dénes, Kiss G., Kásás.

A másik mérkőzésen: Olaszország-Kanada 14-9.

A Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 6, 2. Németország 4, 3. Olaszország 2, 4. Kanada 0 pon

forrás:stop.hu

Leave a Reply 195 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: