< Böngészés > Főoldal / Katasztófavédelem / Blog article: Együttműködés a közúti közlekedés biztonságáért

| Mobile | RSS

Együttműködés a közúti közlekedés biztonságáért

2012. január 21. | hozzászólás | Katasztófavédelem

Együttműködés a közúti közlekedés biztonságáért

A Magyar Közút, az Állami Autópálya Kezelő, az Országos Rendőr-főkapitányság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Volán Egyesülés vezetője január 18-án eddigi együttműködésük tapasztalatairól és a további, még szorosabb és hatékonyabb kooperáció lehetőségeiről tartott megbeszélést a Közút székházában.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt év során egyedi együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitánysággal, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, valamint a Volán Egyesüléssel a társaságok közötti információcsere rendjének szabályozása érdekében. A mostani találkozón résztvevő elsőszámú vezetők megállapították, hogy még szorosabb, megyei szintre lebontott együttműködésre és annak hatékony működtetésére van szükség.

Az együttműködés a közúthálózaton zajló közlekedés biztonságosabbá tételét célozza, kiemelten kezeli a közlekedési információk cseréjét, valamint a magyar közutakon közlekedők számára a kulturált körülmények biztosítását.

A társaságok speciális helyzetéből adódó igényeik összehangolását is kiemelt feladatnak tekintik, példaként említhető a közösségi közlekedésben résztvevők érdekeinek figyelembe vétele az útjavítások idején, a közúti közlekedés ellenőrzéséért felelős szervek munkájának megkönnyítése, a balesetek helyszíneinek könnyebb és gyorsabb megközelítésének biztosításán túl az ipari és szállítási veszélyforrások kezelése, a rendkívüli események kockázatának csökkentése és esetleges bekövetkezésük esetén azok gyors elhárítása.

Mindehhez nélkülözhetetlen az ellenőrzött információk gyors és pontos továbbítása – ennek elősegítésében és biztosításában is megegyeztek megbeszélésen résztvevő vezetők.

forrás:BM OKF

Leave a Reply 205 megnézve, 1 alkalommal mai nap |