< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Magyarország miatt fejlesztené a szlovák hadsereget Slota

| Mobile | RSS

Magyarország miatt fejlesztené a szlovák hadsereget Slota

2012. január 22. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Magyarország miatt fejlesztené a szlovák hadsereget Slota

Összegyűjtötte a szükséges aláírásokat Ján Slota pártja, ezért már márciusban megtarthatják a népszavazást arról, hogy a szlovák legyen az egyetlen hivatalos nyelv Szlovákiában.

Mintegy 415-420 ezer ember írta már alá eddig a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) petícióját, amellyel a nemzetiek népszavazás kiírását követelik arról, hogy Szlovákiában kizárólag a szlovák legyen a hivatalos nyelv. Ezt Ján Slota, az SNS elnöke közölte szombaton délután Zsolnán, ahol az elnökség megvitatta és elfogadta a párt választási programjának alapelveit.

“Keressük a megfelelő időpontot, hogy ezeket a petíciós íveket átadhassuk az elnök úrnak, az elnöki irodának” – mondta Slota újságíróknak. Kifejtette: jelenleg ellenőrzik az aláírt petíciós íveket, mert egyes esetekben hiányzik a házszám, vagy más hasonló adatok. Slota elmondta: az időt tekintve bizonyára az úristen is segítette a pártot, hogy ilyen gyorsan sikerült összeszednie az aláírásokat. Ez az jelenti, hogy a népszavazás akár a március 10-i előre hozott parlamenti választások alkalmával is megtartható lenne.

“Ha valóban költségeket akarunk megtakarítani, akkor a népszavazást összeköthetnénk a parlamenti választásokkal” – vélekedett Slota. Szlovákiában 350 ezer érvényes aláírás szükséges ahhoz, hogy népszavazást írjanak ki. Szokása szerint Slota ebből a témából sem hagyta ki Magyarországot. “Ebben a feszült helyzetben, amikor Orbán már nyíltan Nagy-Magyarországról beszél, a népszavazásnak egyre inkább létjogosultsága van” – érvelt a magyarellenességéről elhíresült politikus. Leszögezte: az SNS-nek meggyőződése, hogy ha a népszavazás megvalósul, eredményes lesz.

Ami az SNS választási programját illeti, Slota elmondta: foglalkozni kell a cigánykérdéssel, mert az egyre több gondot okoz az országnak. Az SNS, ha hatalomra kerülne, egyebek között bevezetné a 16 százalékos, egykulcsos áfát, s növelné Szlovákia védelmi képességeit is. “Hadseregünk ma teljesen alkalmatlan bármire. Már ha a magyar vadászok átjönnének, puskáikkal két nap alatt kikészítenének minket” – vélekedett a pártelnök.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 313 megnézve, 1 alkalommal mai nap |