< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: HITA – VOSZ Együttműködési megállapodás

| Mobile | RSS

HITA – VOSZ Együttműködési megállapodás

2012. január 25. | hozzászólás | Közélet

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megállapodott, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a hazai vállalkozások versenyképességének növelése, magyar cégek új piacokra való betörése és a magyarországi működő tőke befektetési
lehetőségeinek bővítése érdekében. A 2012. január 24-én aláírt megállapodás értelmében a HITA és a VOSZ közösen figyelik és értékelik a külgazdasági tendenciákat, a nemzetközi szereplők tevékenységét és összehangolják a külföldi szakmai rendezvényeken való megjelenésüket.

Az együttműködés keretében a HITA folyamatos tájékoztatást nyújt külpiaci
üzleti lehetőségekről és kereskedelemfejlesztési pályázatokról. A hazai cégeket személyes tanácsadás formájában segíti beszállítói pozíciók elérése és javítása terén, valamint folyamatosan eljuttatja a magyarországi beszállítókat kereső külföldi vállalatok műszaki specifikációit az érdekelt vállalkozások számára. A magyar vállalatok külföldi befektetéseit elősegítendő pedig információt szolgáltat egyes országok befektetési lehetőségeiről, projektjeiről.

A VOSZ vállalja, hogy tagvállalkozásait megismerteti a HITA tevékenységével,
s minden olyan információt továbbít a Nemzeti Külgazdasági Hivatalnak, amely segíti a Hivatal hatékony, vállalkozói érdekeltségű munkavégzését.

Budapest, 2012. január 24.

Sajtókapcsolat:

Orodán Krisztián, sajtófőnök

Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: