< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Arab Health 2012 orvostechnikai kiállítás

| Mobile | RSS

Arab Health 2012 orvostechnikai kiállítás

2012. január 27. | hozzászólás | Közélet

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében 10 magyar orvostechnikaivállalat mutatkozik be a jelenleg zajló Arab Health-en, amely a világ egyik legnagyobb orvostechnikai kiállítása (2012. január 23-26.). A 3500 kiállítót felvonultató rendezvényre megközelítőleg 65000 szakmai látogató érkezik a világ legkülönbözőbb részeiről. Tekintettel a szigorú EU-s vízumkiadási
gyakorlatra, számos dél-kelet ázsiai, afrikai és közel-keleti ország szakmai közönsége számára az elsődleges orvostechnikai kiállításnak számít. Ennek tükrében a magyar orvostechnikai export számára kiemelt jelentőségű a rendezvényen való színvonalas megjelenés.

Magyarország tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszerek területén. Az ágazat egyértelműen a külpiacok felé tekint, 150-nél is több exportőrt tartunk nyilván. A vállalatok többsége KKV és tulajdonosi szerkezetükben,túlnyomó részt, magyar magánszemélyeket és vállalatokat találunk. A cégek többségét Budapesten találhatjuk, de számos gyártó van az ország legkülönbözőbb szegleteiben, például Egerben vagy Debrecenben.

A fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik az ágazat termékei iránt. Az egészségipar egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon.

A terület erősségét mutatja, hogy összesen 16 magyar cég jelenik meg
kiállítóként Dubaiban és több száz potenciális vásárlót várnak a
kiállítóink.

A perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok
exporttörekvéseinek támogatása továbbra is fontos eleme a HITA
tevékenységének. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett kollektív magyar standon 10 magyar vállalat kap bemutatkozási lehetőséget, amelyek a következők: a Dispomedicor Zrt., a Celitron Kft., MEDICOR Elektronika Zrt.,
a Tomtec Plastics, a Thormed Kft., a Labtech Kft., Tensiomed Kft., Diatron Zrt., Mediso Zrt., Rextra Kft.

Önálló kiállítókén jelenik meg a 77 Elektronika Zrt., a Diagon Zrt., Innomed Zrt., a Medimetal Kft., a Sanatmetal Kft. és a Diagnosticum Zrt.

A kiállításon több magyar cég új disztribútori szerződést kötött, amelynek keretében jelentősen bővíthetik az Európán kívüli exportjukat az említett vállalkozások.

Sajtókapcsolat:

Orodán Krisztián, sajtófőnök

Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Leave a Reply 816 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: