< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Gyanúsítottként hallgatták ki Juhász Ferencet a HM-es lakásvásárlások ügyében

| Mobile | RSS

Gyanúsítottként hallgatták ki Juhász Ferencet a HM-es lakásvásárlások ügyében

2012. február 9. | hozzászólás | Közélet

Harmadannyiért adott el egy állami tulajdonban levő zuglói lakást a gyanú szerint Juhász Ferenc, korábbi honvédelmi miniszter a tárca egyik államtitkárának, ezzel több mint 43 millió forint kárt okozott a magyar államnak. A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön kihallgatta a politikust, aki panasszal élt a gyanúsítással szemben és megtagadta a vallomástételt.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Juhász Ferenc országgyűlési képviselőt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. Az ügyészség Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése után tavaly februárban rendelt el nyomozást az ügyben.

A gyanú szerint Juhász Ferenc 2002 májusától 2006 júniusáig tartó honvédelmi minisztersége alatt, jóval áron alul adott el egy zuglói, állami tulajdonban levő lakást F. László, közigazgatási államtitkárnak. Juhász döntése alapján 2005 májusában a Honvédelmi Minisztérium a több mint 65 millió forint értékű, a XIV. kerületében található, újonnan beszerzett, állami tulajdonú bérlakást lakhatásra biztosította F. Lászlónak.

A közigazgatási államtitkár a lakást később meg akarta venni, erre 2006 júniusában lehetőséget is biztosított Juhász, azonban az ingatlan értékének harmadáért, több mint 22 millió forintért. A vagyonkezelési szabályok megszegése miatt a honvédelmi tárcát több mitn 43 millió forint vagyoni hátrány érte.

Juhász Ferenc a kihallgatáson panasszal élt a gyanúsítás közlésével szemben, tagadta a bűncselekmény elkövetését, és megtagadta a vallomástételt.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: