< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Baloldali szövetség a Fidesz leváltására

| Mobile | RSS

Baloldali szövetség a Fidesz leváltására

2012. február 17. | hozzászólás | Közélet

A BAKA alapítói csütörtökön a budapesti Parlament Caféban ültek össze. Információink szerint az alapítók között a Magyar Szociáldemokrata Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Munkáspárt 2006, a Zöld Baloldal és a Magyar Kommunista Munkáspárt képviseltette magát.

Az MSZP részéről Balogh András, a párt elnökhelyettese vett részt a megbeszélésen, aki a STOP kérdésére elmondta, hogy a BAKA nem valamiféle hivatalos választási szövetség. Megállapodást sem írtak alá, csupán megegyeztek, hogy ideológiai ellentéteiket félretéve valamennyi megjelent párt közösen törekszik arra, hogy – természetesen a demokrácia szabályai szerint – leváltsák a jelenleg kormányzó Fidesz-KDNP koalíciót.

– Négy fő szempont van, amit a BAKA tagjai közös munkájuk során mindenképpen figyelembe vesznek: ezek a demokrácia, az antifasizmus, a szociális érdekek előtérbe helyezése, valamint a nemzeti érdekek és értékek képviselete – jelentette ki Balogh, hozzátéve, hogy az új szövetséghez bárki csatlakozhat. Várnak a kerekasztalhoz mindenkit, aki az elnökhelyettes által felsorolt alapvetésekkel egyetért – pártokat, civil szervezeteket, de akár magánszemélyeket is.

forrás:iggogle.hu

Leave a Reply 299 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: