< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Letagadták, de kiderült: milliókat osztottak szét karácsonykor

| Mobile | RSS

Letagadták, de kiderült: milliókat osztottak szét karácsonykor

2012. február 17. | hozzászólás | Közélet

Miskolcon nyolcmillió forintnyi prémiumhoz jutott egy önkormányzati cég öt vezetője tavaly év végén. Kapott pénzt a leváltott igazgató és az akkor mindössze néhány napja ott dolgozó új vezető is. Még januárban a STOP kérdésére a városházán azt mondták, hogy senkinek nem osztottak ki jutalmat.

A jelentős anyagi nehézségekkel küzdő Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága tavaly december 23-án döntött a jutalom kifizetéséről. Ez alapján 5 vezető beosztású munkatársnak összesen nyolcmillió forintot osztottak ki – közölte Földesi Norbert, a miskolci szocialisták frakcióvezető-helyettese. Az önkormányzati képviselő kiemelte: Pálffy Kinga, a társaság nemrég kinevezett igazgatója is kapott prémiumot és az a Vécsi György is, akit az önkormányzat képviselő-testülete felmentett vezetői beosztásából.
Előbbi markát egymillió forint ütötte úgy, hogy alig egy hete dolgozott a vállalatnál akkor, amikor döntöttek a kifizetésről.

Földesi felhívta a figyelmet arra is, hogy a pénzosztás abban az évben történt, amikor a város kétmilliárd forintot zárolt a költségvetéséből. A szocialista képviselő szerint a Holding vezetőinek bérezése és premizálása nyilvános adat, nem csupán a városatyákat, de még a miskolciakat is tájékoztatni kellett volna ebben a kérdésben is. Az MSZP nevében kérte a díjazottakat, hogy adják vissza a pénzt és távozzanak a Holding éléről.

A Miskolc Holding korábbi igazgatója úgy látja, hogy méltányos volt a kifizetés mértéke. Vécsi György – aki jelenleg az igazgatótanács elnöke – elmondta, hogy határozatuk megfelelt a társaság működési szabályzatának. Azt állítja: nyilvánosságra hozták az adatokat, közölte annak helyét is, de a miskolci EszakOnline információi szerint ott csak egy összesített táblázat volt látható, amelyben nem ejtettek szót a kifizetésekről.

A STOP még január elején kérdezte az összes megyei jogú várost – közte Miskolcot is -, hogy mennyit költöttek 2011-ben az önkormányzatnál, az ahhoz tartozó intézményeknél és társaságoknál prémiumokra. Miskolcról az alábbi hivatalos választ kaptuk: “Nem volt jutalom senkinek”.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 303 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: