< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szakad a szolidaritás, kizárták Árok Kornélt

| Mobile | RSS

Szakad a szolidaritás, kizárták Árok Kornélt

2012. február 21. | hozzászólás | Közélet

Váratlanul érte a döntés Árok Kornélt: a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnökét “a három másik társelnök és az alapítók többségének kezdeményezésére” kizárták a szervezetből. Árok lapunknak úgy fogalmazott, azt látja, hogy a háttérből “valamilyen politikai erő” mozgatja a szálakat, vélhetően ez állhat a személyét érintő döntés mögött is.

Konkrétumot ugyan nem említett, de példaként elmondta, hogy a mozgalom az általa életre hívott Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal programjának prezentációját csak a Demokratikus Koalíciónak mutatta meg.

Árok Kornél beszélt arról is, a mozgalom indulásakor abban állapodtak meg, hogy ő képviseli a politikai irányvonalat. Ennek eleget tett – mondta -, nem az ő álláspontja változott meg. Szerinte ezt igazolja az is, hogy elpártoltak azok a szervezők, akik a kezdetektől segítették a munkát, a többi között a bács-kiskun-, a jász-nagykun-, a komárom-, és a somogy megyei összekötők már nem dolgoznak a mozgalommal. Árok Kornél szerint a szervezetnek egy erős bázis jelentett volna a Szövetség az Egységes Magyarországért nevű párt, melynek ő alapító tagja. Ám hivatalosan éppen emiatt kellett távoznia a mozgalomból, társai annak ellenére döntöttek így, hogy pártbeli tevékenységét soha nem titkolta.

Másképp vélekedett Kónya Péter. A társelnök kijelentette, nincs politikai erő a háttérben, és a kizárással is éppen ezt akarják erősíteni. Független civil szervezetként szeretnének működni, és az említett párt programja nincs összhangban a szolidaritás céljaival. Kónyáék közleményükben egyébként úgy fogalmaztak: a Magyar Szolidaritás Mozgalom – mint civil szerveződés – a demokratikus állam helyreállításán és újrateremtésén munkálkodik, amelyhez elengedhetetlen egy széleskörű társadalmi konszenzus, amelyet csak pártoktól függetlenül lehet megvalósítani.

Muhari Judit /

forrás:népszavaonline.hu

Leave a Reply 237 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: