< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Afgán tüntetők megtámadták a magyar tábort – egy tüntető meghalt

| Mobile | RSS

Afgán tüntetők megtámadták a magyar tábort – egy tüntető meghalt

Az amerikai Korán-égetők elleni tüntetők pénteken megtámadták a magyar parancsnokság alatt álló tábort Baglán tartományban.

Mik ezek?

Egy afgán életét vesztette, amikor a tüntetők behatoltak a tábor szögesdróttal körülvett területére – közölte Baglán tartomány rendőrfőnök-helyettese.

“Több mint ezer ember tüntet a magyar támaszpont előtt” – mondta Szamanudin Huszaini rendőrfőnök-helyettes. A tartomány biztonságáért a német kontingens felel, a magyar táborban albán, horvát és montenegrói katonák is állomásoznak.

A tüntetőknek sikerült a szögesdrótakadály mögé kerülniük. Az afgán rendőrség levegőbe leadott lövésekkel igyekezett szétoszlatni a tömeget – jelentette a dpa hírügynökség.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az MTI kérdésére a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya annyit erősített meg, hogy a magyar civil-katonai tartományi újjáépítési csoport (PRT) tábora előtt tüntetés volt, amely véget ért. A szaktárca tájékoztatása szerint a tüntetést az afgán hatóságok oszlatták fel, a magyar katonáknak nem kellett közbeavatkozniuk, a sérültek is afgán állampolgárok

forrás:igoogle.hu

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |