< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Egyházi segítséggel kapott új mentőautót az OMSZ

| Mobile | RSS

Egyházi segítséggel kapott új mentőautót az OMSZ

A teljesen felszerelt rohamkocsit az állam nevében Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár köszönte meg.

A Fasori Evangélikus Gimnázium előtt tartott pénteki átadóünnepségen a miniszter az egészségügy és az egyházak közötti szoros kapcsolatot emelte ki. Az egészségügyben nem csak a test betegségeinek elleni harc folyik, a betegek lelkét is gyógyítani kell, testi és lelki betegségeink sokszorosan és kölcsönösen egymáshoz kapcsolódnak – fogalmazott Réthelyi Miklós.

A miniszter elmondta: az egyházaknak a kommunizmus időszaka alatti nagyon nehéz, szinte teljesen lehetetlen helyzetükből kellett visszanyerni erejüket. Az évek során a kulturális élet, a szociális ellátás, az oktatás és az egészségügy aktív résztvevői lettek – húzta alá a miniszter.

Cserháti Péter egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az egészségügyi ágazat nehéz helyzete miatt rendkívül fontos az egyházak szolgálata. Hozzátette: az átadott mentőautó „borzalmakkal fog találkozni”, de több száz, több ezer ember életét mentheti meg.

Mártai István, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kiemelte: a mentőautó több puszta tárgynál, hiszen az a mentődolgozók munkahelye is. Ők munkaidejük nagy részét az autóban töltik, ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között tudnak dolgozni – jegyezte meg. A főigazgató elmondta: az autót teljesen felszerelve ajánlotta fel az evangélikus egyház, az adomány értéke bőven meghaladja a 30 millió forintot. A mentőautó a budai Alkotás úti mentőállomáson fog szolgálatot teljesíteni.

A jármű kulcsát a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Prőhle Gergely adta át a mentőszolgálat vezetőjének.

(kormany.hu)

Leave a Reply 1047 megnézve, 1 alkalommal mai nap |