< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Öngyilkos merénylő robbantott egy nigériai templomban ))))Suicide bomber exploded in a Nigerian church

| Mobile | RSS

Öngyilkos merénylő robbantott egy nigériai templomban ))))Suicide bomber exploded in a Nigerian church

Legalább két ember meghalt vasárnap reggel egy templomban végrehajtott robbantásban a nigériai Josban – számolt be a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az öngyilkos merénylő autójával behajtott a keresztény templomba, ahol éppen a reggeli istentisztelet folyt. A Reuters tudósítója a robbanás után két holttestet látott, egy hívő azonban azt mondta az AFP hírügynökségnek, hogy a gyülekezet három tagja halt meg, tízen pedig megsérültek.

A merényletért még senki sem vállalta a felelősséget, de a BBC szerint a gyanú biztosan a Boko Haram nevű radikális iszlamista szervezetre terelődik, mivel ez számos véres akciót hajtott már végre Nigériában. Célja a kormány megbuktatása és az iszlamista állam megteremtése.

A Boko Haram többször támadott már meg keresztény templomokat, tavaly karácsonykor Abujában negyven, egy évvel korábban, ugyancsak Josban, nyolcvan áldozata volt a szervezet által elkövetett robbantásnak.

forrás:origo.hu

Suicide bomber exploded in a Nigerian church

At least two people were killed Sunday morning in a church carried out blasts in Nigeria Josban – reported to the British public service channels BBC website.

Suicide car bomber recovered from the Christian church, where he was the morning worship. A Reuters reporter saw dead bodies in two after the explosion, a believer, however, told the AFP news agency that three members of the congregation died and ten are injured.

The merényletért no one has assumed the responsibility, but suspicion is that the BBC is surely the Boko Haram, a radical Islamist organization shifted, as it has already carried out several bloody actions in Nigeria. Its aim is to overthrow governments and establish Islamic states.

The Boko Haram has repeatedly attacked the Christian churches, at Christmas last year in Abuja, forty-one years earlier, also Josban eighty victims were committed by the explosion of the organization.

Source: origo.hu

Leave a Reply 264 megnézve, 1 alkalommal mai nap |