< Böngészés > Főoldal / HITA, Közélet / Blog article: A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2012. március 1-jén elindította a Befektetőbarát Településekért Programját.

| Mobile | RSS

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2012. március 1-jén elindította a Befektetőbarát Településekért Programját.

2012. március 1. | 5 hozzászólás | HITA, Közélet

Sajtó és Kommunikációs osztály

Nemzeti Külgazdasági Hivatal

A programban települési önkormányzatok vesznek részt. A Befektetőbarát Településekért Program célja, hogy a résztvevő települések megismerjék a befektetők gondolkodásmódját, igényeit, a helyszín kiválasztásának folyamatát és így felkészültek legyenek a befektetők fogadására. További cél, hogy elkészítsék befektetés-ösztönzési stratégiájukat, melyben felmérik és értékelik a település adottságait, előnyeit, esetleges hiányosságait, és
ezek alapján megállapítják, hogy mely ágazatokra fókuszálnak, honnan várják a befektetőket.

A résztvevő települések így nagyobb eséllyel indulnak a befektetőkért folyó nemzetközi versenyben, több projekt valósulhat meg Magyarországon. A programra 51 település regisztrált.

A nyitó- és záró rendezvényt, valamint az I. modult Budapesten, a HITA székházában rendezik, emellett a 3 szakmai modul 3 helyszínen (Debrecen, Székesfehérvár, Pécs) zajlik majd. A program nyitórendezvényének és az I. modulnak az időpontja: 2012. március 1.

A képzés része egy fejlesztési akcióterv elkészítése is, melyben az
önkormányzatok a befektetés-ösztönzési stratégia hatékony megvalósításának érdekében konkrét lépéseket is kidolgoznak.

A márciustól májusig tartó képzés fő témakörei:

I. szakmai modul: Alapismeretek

II. szakmai modul: Befektetés-ösztönzési alapismeretek

III. szakmai modul: Befektetői településmarketing

IV. szakmai modul: Kommunikációs tréning

A településeknek 2012. június 15-ig kell elkészíteniük 4-6 oldal
terjedelemben befektetés-ösztönzési stratégiájukat, melyhez segítségként a HITA egy sablont bocsát a résztvevők rendelkezésére.

Az esemény záró rendezvényén a programot sikeresen teljesített települések átvehetik a HITA “Befektetőbarát Település” elismerését, amelyet befektetés-ösztönzési kommunikációjukban felhasználhatnak. A HITA a program sikeres teljesítése után is nyomon követi, és segíti a településeket a befektetések sikeres letelepítésében.

Budapest, 2012-03-01

Sajtókapcsolat:

Orodán Krisztián, sajtófőnök

Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Leave a Reply 447 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: