< Böngészés > Főoldal / HITA, Közélet / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Hirlevél

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Hirlevél

2012. március 10. | hozzászólás | HITA, Közélet

Magyar-izraeli élettudományi és orvostechnikai üzletember találkozó

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) – összhangban a külgazdasági stratégiával – kiemelten fontosnak tarja a magas hozzáadott értékű egészségipar termékeinek és szolgáltatásainak külpiaci marketingjét. A klinikai kutatások területén a magyar szolgáltató szektor már ismert Izraelben, ugyanakkor a piaci lehetőségeket még messze nem használjuk ki megfelelően. Az orvostechnikai exportunk szintén nem jelentős a relációban, pedig fizetőképes és rendezett piaci viszonyok várják a magyar exportőröket.

Az együttműködési lehetőségek hatékonyabb kiaknázása érdekében a HITA magyar-izraeli élettudományi és orvostechnikai üzletember találkozót szervezett, melyre 2012. február 26-29. között került sor Izraelben. Elsősorban klinikai kutatásokkal, orvostechnikai eszközökkel, gyógyászati segédeszközökkel foglalkozó magyar gyártók és szolgáltatók vettek részt a HITA által koordinált eseményen. A programok többsége Tel-Avivban zajlott, de céges találkozók voltak Jeruzsálemben és Haifában is. A kiutazó magyar vállalatok ötven, előre egyeztetett partnertalálkozót bonyolítottak le. Az előkészítésnek köszönhetően számos konkrét projektről és megbízásról indultak tárgyalások a partnerek között.

A rendezvény margóján a HITA Üzletfejlesztési Főosztályának vezetője és ágazati szakértője együttműködést célzó megbeszéléseket folytatott izraeli partnerszervezetekkel; találkoztak többek között az Israel Export and Cooperation Institute külkapcsolati vezetőjével, valamint az Izraeli Kereskedelmi Kamarák Szövetségének alelnökével. A megbeszélések konkrét eredményeként a HITA és magyar exportőrök több ágazatban is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak az izraeli partnerek által szervett jövőbeli rendezvényeken.

Márciusi rendezvényeink

Magyarország-Latin Amerika Üzleti Fórum

Budapest, 2012. március 21. Jelentkezési határidő: 2012. március 13.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal tisztelettel meghívja Önt a 2012. március 21-én 9:00 órától tartandó Magyarország-Latin-Amerika Üzleti Fórumra.

Tovább ▶

Befektetőbarát Településekért Program – II.modul

2012. 03.27: Debrecen, 03.28: Székesfehérvár, 03.29: Pécs

Márciusban indul a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szervezésében a magyarországi települési önkormányzatoknak szóló Befektetőbarát Településekért Program. A rendezvénysorozattal segítséget kívánunk nyújtani a résztvevő településeknek a befektetők fogadására való felkészülésben, valamint a település befektetésösztönzési stratégiájának kialakításában.

Tovább ▶

JEC Europe Paris kompozit szakkiállítás

Párizs, 2012. március 27-29.

A 2012. március 27-29. között megrendezésre kerülő JEC Europe Paris a világ legnagyobb kompozit ipari szakkiállításainak egyike. A HITA támogatásával 36 négyzetméteres standon állíthatnak ki a magyar cégek, együttműködésben az Erősített Műanyaggyártók Szövetségével (EMSZ).

Tovább ▶

A Montenegroi Köztársasági pénzügyminiszterének bemutató előadása

Budapest, 2012. március 29., Jelentkezési határidő: 2012. március 23.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal szeretettel meghívja Önt 2012. március 29-én 10.30 órától Milorad Katnic, a Montenegrói Köztársaság pénzügyminiszterének Montenegró gazdaságpolitikáját, befektetési környezetét és üzleti lehetőségeit bemutató előadására.

Tovább ▶

Hamarosan!

Közbeszerzési szeminárium: „Közbeszerzés a gyakorlatban – változások és lehetőségek a közbeszerzés több területén”

Budapest, 2012. április 5., Jelentkezési határidő: 2012. április 2.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network örömmel meghívja a 2012. április 5-én megrendezésre kerülő „Közbeszerzés a gyakorlatban – változások és lehetőségek a közbeszerzés több területén” című közbeszerzési szemináriumára.

Tovább ▶

Konfindustria – Tiranai Nemzetközi Ipari és Technológiai Kiállítás

Tirana, 2012. május 9-11., Jelentkezési határidő: 2012. március 9.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) kollektív megjelenést szervez magyar cégek részére a 2012. május 9-11. között megrendezésre kerülő Tiranai Nemzetközi Ipari és Technológiai Kiállításon.

Tovább ▶

Szent György Napi Vásár

Sepsiszentgyörgy, 2012. április 26-29. Jelentkezési határidő: 2012. március 12.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) kedvezményes részvételi lehetőséget kínál kb. 16 exportképes hazai vállalkozás részére Székelyföld egyik legjelentősebb gazdasági-kereskedelmi rendezvényén, a Szentgyörgy Napi Vásáron. A kiállítás a „Szentgyörgy Napok” keretében, kulturális és gasztronómiai eseményekkel kísérve kerül megrendezésre.

Tovább ▶
37. Ciprusi Nemzetközi Vásár

Nicosia, 2012. május 18-27., Jelentkezési határidő: 2012. március 19.

2012. május 18. és 27. között 37. alkalommal rendezik meg Nicosiában a Ciprusi Nemzetközi Vásárt (CIF). Az expón rendszerint több mint száz standon közel két tucat ország vállalkozásai mutatkoznak be. A kiállítás multiszektoriális, tehát bármely ágazat megjelenésére lehetőséget nyújt. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) megfelelő számú érdeklődő esetén kollektív magyar megjelenést szervez a 37. Ciprusi Nemzetközi Vásáron (CIF), amelyen minimális részvételi díj ellenében (50.000 Ft+ÁFA/cég) biztosítja a magyar standon a cégek bemutatkozását.

Tovább ▶

7. Marokkói Mezőgazdasági Vásár (Salon International de l’Agriculture du Maroc – SIAM)

Meknes, 2012. április 25-29., Jelentkezési határidő: 2012. március 19.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy az április 25-től 29-ig megrendezésre kerülő 7. Marokkói Mezőgazdasági Vásáron (Salon International de l’Agriculture du Maroc – SIAM) országinformációs standdal részvételi lehetőséget biztosítunk az érdekelt magyar vállalatok számára.

Tovább ▶

Budvai Környezetipari Kiállítás

Budva, 2012. április 19-21., Jelentkezési határidő: 2012. március 21.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal magyar megjelenést szervez a 2012. április 19-21. között Montenegróban, Budvában megrendezésre kerülő Budvai Környezetipari Kiállításon.

Tovább ▶

Nemzetközi üzletember találkozó a BIOMEDICA 2012 kongresszus keretében

Belgium, Liège, 2012. április 18-19., Jelentkezési határidő: 2012. április 2.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal Enterprise Europe Network Osztálya tisztelettel meghívja a BIOMEDICA 2012 nemzetközi élettudományi konferencia keretében tartandó nemzetközi partnerközvetítő rendezvényre.

Tovább ▶
Februári visszatekintés

Még március 15.-ig lehet jelentkezni a HITA kereskedelemfejlesztési pályázatára!

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által tavaly kiírt kereskedelemfejlesztési pályázatra – amely 2012. június 30. előtt megkezdett akciók megvalósításához nyújt segítséget – március 15-ig lehet még jelentkezni. A pályázati rendszer magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítását, elsősorban a kis és közepes méretű vállalkozások külpiaci értékesítését kívánja elősegíteni.

Bővebben ▶

HITA-Magyar Nemzeti Filmalap együttműködés

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal és a Magyar Nemzeti Filmalap hosszú távú együttműködésének első állomása a berlini filmfesztivál keretei között megrendezett European Film Market (EFM), a szakma élvonalbeli filmvására volt.

Bővebben ▶

Nemzetközi logisztikai együttműködést koordinál a HITA

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) nemzetközi logisztikai együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá 4 országbeli 9 partnerrel.

Bővebben ▶

Suzuki Task Force

A HITA és a Magyar Suzuki Corp. ltd. (MS Zrt) közös fejlesztési programjának keretén belül, mely a magyar kis-és középvállalkozásokat fejlesztésére irányul, a MS Zrt. tanulmányutat, szervezett Japánba, a HITA támogatásával. Az előzetes egyeztetések során a HITA és a MS Zrt. közös megegyezéssel kiválasztott 11 hazai tulajdonú, préselő és műanyag-fröccsöntő céget, akik 2011.02.10-17 között Japánban tartózkodtak.

Bővebben ▶

Beszállítói fórum Miskolcon

A Magyar kormány kiemelt célja, hogy a magyar kis és középvállalkozások minél versenyképesebben tudjanak bekapcsolódni a hazánkban gyártókapacitással rendelkező nagyvállalatok beszállítási láncába. Ezt a szándékot segíti a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) beszállítói képzések szervezésével, nagyvállalatok bevonásával, a szakmai szövetségekkel való kapcsolattartással.

Legfontosabb törekvésük az, hogy a hazai kkv-k minél nagyobb szerepet kapjanak a Magyarországon letelepedett integrátorok beszállítói láncában.Ennek a törekvésnek példája a Miskolcon, 2012. február 28-án megrendezésre kerülő Beszállítói fórum, melyet a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) valamint a NOHAC – Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter közösen szervezett meg.

Bővebben ▶

Magyar környezetipari vállalatok bemutatkozása Romániában

2012. február 28. és március 2. között immáron negyedik alkalommal rendezték meg Bukarestben a Romenvirotec környezetipari kiállítást. A rendezvényen 140 kiállító jelent meg 4000 négyzetméteren. A zömében német, olasz, belga és francia kiállítók között a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által szervezett magyar közös stand volt az egyetlen ország-bemutató, kollektív megjelenés.

Bővebben ▶

Sikeres magyar részvétel a 22. AgroMashov Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállításon

Mintegy 30 ezer látogató tekintette meg a 22. AgroMashov Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítást Tel-Avivban 2012. február 29-én és március 1-jén. A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) standján két magyar cég (csomagolóipari, vegy- és élelmiszeripari), egy 26 tagú akkreditált innovációs klaszter, valamint katalógus által további hét vállalkozás mutatkozott be.

Bővebben ▶
Üzleti lehetőségek

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a heti rendszerességgel megjelenő Üzleti Hírek szolgáltatásunkat, mely az aktuális exportajánlatokat, tendereket és rendezvényeket tartalmazza. A hírlevélben szereplő hirdetések egyedi kódszámmal rendelkeznek, ezek részleteit regisztrált ügyfeleinknek tudjuk megadni. Szolgáltatásunk ingyenes!

Regisztrálni a következő linken lehet: http://uzletihirek.questionpro.com

További információ:
Molnár G. Csilla
Nemzeti Külgazdasági Hivatal
Telefon: (1) 872-6516
E-mail: uzletihirek@hita.hu

Leave a Reply 591 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: