< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Szlovák választás: nem szavazhatott Boldoghy Olivér

| Mobile | RSS

Szlovák választás: nem szavazhatott Boldoghy Olivér

Boldoghy Olivér korábban bejelentette, hogy felvette a magyar állampolgárságot, és ezért a hatóságok szerint elvesztette szlovák állampolgárságát.

Révkomárom 26-os számú választókörzetében nem adhatta le szavazatát az előre hozott választásokon Boldoghy Olivér, aki korábban bejelentette, hogy felvette a magyar állampolgárságot. Ezért a hatóságok szerint elvesztette szlovák állampolgárságát.

Boldoghy Olivér felesége és lánya akadálytalanul szavazhatott, a férfivel viszont szlovák személyi igazolványának átadása után közölték, hogy nincs benne a választói jegyzékben, és azt ajánlották, hogy menjen el az ügyeletet tartó járási bíróságra, ahol négy órán belül kötelesek neki igazolást adni, azzal visszajöhet leadni a szavazatát.

Boldoghy Olivér a szavazóhelyiségben közölte, hogy ezzel megsértik a szlovák alkotmányt és alkotmányos jogait, majd az épület előtt álló újságíróknak kijelentette: “Szégyen Szlovákiára, hogy kettős mércét alkalmaz. Arra biztatom azokat, akiknek még van választójoguk, hogy éljenek vele, és olyan embereket válasszanak, akik meg akarják változtatni ezt a törvényt.”

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 354 megnézve, 1 alkalommal mai nap |