< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ebbe még Orbán bicskája is beletört

| Mobile | RSS

Ebbe még Orbán bicskája is beletört

2012. március 12. | hozzászólás | Közélet

A MÁV-járatok számának csökkentése nem több, mint pótcselekvés, azt jelzi, hogy az Orbán-kormány még mindig nem tudja, mit kezdjen a közösségi közlekedéssel, pedig csaknem két éve ígéri annak teljes átszervezését. Maga a kormányfő is beismerte, hogy ebbe beletört az ő bicskája is, a lobbiharc és a tehetetlenség minden lényegi átalakítást meghiúsít.
A boldog emlékezetű Széll Kálmán Terv egyik sarokeleme volt a közösségi közlekedés teljes átszervezése, racionalizálása és hatékonyabbá tétele. Talán már kevesen emlékeznek rá, de célul tűzte ki egy nagy közös holding létrehozásáét, ezzel a párhuzamosságok megszüntetését és a vízfejek drasztikus lefaragását. Mintegy évi 50-60 milliárd forint megtakarítását remélték ettől, az ígéretek szerint anélkül, hogy az utazóközönséget ez kedvezőtlenül érintette volna. Az elképzelésben kétségkívül volt racionalitás, hiszen az alacsony kihasználtságú útvonalak esetében logikus volt a vonat- és buszjáratok egységesítése, a felesleges kapacitások és költségek leépítése. Erről már számos tanulmány készült, de a nagy lépést senki sem merte megtenni, az előző kormányok megelégedtek néhány szárnyvonal leállításával és többszöri jogi és szervezeti átalakítással, amelyek azonban a lényegen semmit sem változtattak.

A lényeg pedig sajnos az, hogy a közösségi közlekedés színvonala folyamatosan romlik annak ellenére, hogy valósággal nyeli a közpénzeket. Becslések szerint a rendszerváltás óta csupán a MÁV több mint 2000 milliárd forintjába került az adófizetőknek, miközben kihasználtsága állandóan csökkent. A városi közlekedéssel és a Volán-társaságokkal együtt jelenleg évente nagyjából 350-400 milliárd forintot költ az állam a rendszer fenntartására, holott hatékonyabb szervezéssel, a gazdaságossági szempontok érvényesítésével ennél jóval kevesebb is elég lehetne. Az természetesen hiú remény, hogy a közösségi közlekedés állami és önkormányzati támogatás nélkül működtethető, de szakértők szerint ésszerűsítésekkel évi százmilliárdos nagyságrend megtakarítható lenne.

Ehhez viszont újra kellene gombolni a kabátot, amit azonban eddig egyetlen kormány sem mert vagy tudott megtenni. Miközben a Fidesznek nem okoz gondot gyökeresen átalakítani az ország demokratikus rendjét, politikai és gazdasági tabukat döntögetni és tekintélyuralmi rendszert kiépíteni, a MÁV ügyébe neki is beletört, vagy ahogy Orbán Viktor hirtelen őszinte pillanatában mondta, beleszorult a bicskája. Ennek oka részben saját képmutatásuk és demagógiájuk, amellyel még ellenzékből minden racionalizálási kísérletet hevesen támadtak, sőt a Gaskó-féle sztrájkokat felhasználva lényegében megbénítottak. A két tucat, teljesen kihasználatlan szárnyvonal leállításakor a vidék tudatos tönkretételét vizionálták, egyben minden járat és vasutas munkahely megőrzését ígérték.
forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: