< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Súlyos buszbaleset Svájcban, 22 gyerek meghalt

| Mobile | RSS

Súlyos buszbaleset Svájcban, 22 gyerek meghalt

2012. március 14. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Huzsonnyolc ember, köztük huszonkét gyerek vesztette életét egy belga turistabuszon Svájcban szerdára virradóra. A busz egy síelésről tartott haza.

Súlyos buszbaleset történt kedd este Svájc déli részén, Wallis (Valais) kantonban; a szerencsétlenségben 28 ember meghalt. Az áldozatok közül 22 gyerek. Huszonnégy gyerek megsérült a balesetben.

A belga rendszámú turistabusz az A9-es autópályán Siders (Sierre) városkánál egyelőre ismeretlen okból nekiütközött egy alagút falának – jelentette az sda svájci hírügynökség szerda reggel a helyi hatóságokra hivatkozva. A mentés egész éjszaka tartott. A sérülteket helikopterrel és mentőautókkal a környező kórházakba vitték. Két súlyos sérültet Lausanne-i egyetemi klinikára, egy harmadikat Bernbe szállítottak.

A brit BBC úgy tudja, hogy összesen 52-en tartózkodtak a buszon, amely egy síelésről szállította volna vissza utasait Belgiumba. Az áldozatok családtagjai szerda délelőtt érkeznek Wallis kantonba pszichológusok kíséretében. A helyi rendőrség segélyvonalat létesített a hozzátartozóknak.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 324 megnézve, 1 alkalommal mai nap |