< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Negatív szenzáció a magyar sportban

| Mobile | RSS

Negatív szenzáció a magyar sportban

2012. március 20. | hozzászólás | Sport

Az utolsó selejtezős versenyen nem tudott megfelelő eredményt elérni, így nem vehet részt a londoni olimpián a magyar férfi kardválogatott.

A vasárnapi, moszkvai Világkupa-fordulón az utolsó, még ötkarikás részvételt érő hely megszerzése volt a tét a magyar és a francia, illetve a hátrébbról induló kínai csapat számára. A magyarok – Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Gáll Csaba, Iliász Nikolász összeállításban – a 16 között 45-38-ra kikaptak a franciáktól, így már csak halvány esélyük maradt a kvóta kiharcolására. Ehhez az kellett, hogy a kilencedik helyen végezzenek, a franciák pedig előttük, a nyolcadikon. Csakhogy közben a kínaiak – nagy meglepetésre – sorra győzték le ellenfeleiket, és az elődöntőbe jutva mindkét riválisukat megelőzték.
“Nem akarok semmit mondani a körülményekről, de azért annyit megjegyeznék, hogy a kínaiak az olaszokat és az amerikaiakat is nagyon simán verték meg, s nagy összeölelkezés volt a végén… – kezdte mondandóját csalódottan az MTI megkeresésére Kovács Tamás szövetségi kapitány. – A franciák elleni meccsről azt mondhatom, hogy lényegében egy jobb csapattól kaptunk ki, korrekt volt a bíráskodás. A helyzet az, hogy egyénileg jobb vívókból áll a francia csapat, amit világranglistás helyezéseik is tükröznek, meg az is, hogy tegnap ketten közülük a négy között végeztek egyéniben. Sajnálom a fiúkat, mert az elmúlt egy évben nagyon sokat dolgoztak, mindent megtettek azért, hogy kijussanak az olimpiára. Jelenleg itt tartunk, semmivel sem előrébb. Az, hogy 19-re lapot húztam és fiatalokat tettem be a csapatba, nem jött be, Gáll Csaba és Iliász Nikolász bátortalanul vívott, de meg kell mondjam, hogy legjobb emberünk, Szilágyi Áron sem volt ma elemében, úgy pedig nem lehet eredményesen szerepelni, hogy csak egy valaki, jelen esetben Lontay Balázs vív jól. A versenyzők és az edzők, meg jómagam is mindent elkövettünk közösen a sikerért, a feltételek adottak voltak, otthon megkaptuk a támogatást, de sajnos nem jött össze a kvóta. Sokat kell még versenyezni, sok tapasztalatot kell szerezni ahhoz, hogy ez a fiatal csapat nemzetközi szinten ütőképes legyen, és a magyar kardvívás visszakerüljön arra a helyre, amelyen hosszú ideig volt.”

Mostanáig nem fordult elő, hogy magyar kardválogatott nélkül rendezzenek olimpiai vívóversenyt, amikor volt magyar küldöttség a játékokon. Ráadásul a piros-fehér-zöld színek képviselői tíz alkalommal aranyéremmel tértek haza.

Londonban férfi kardban – Szilágyi Áron révén – egyetlen magyar induló lesz.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 748 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: