< Böngészés > Főoldal / HITA, Közélet / Blog article: Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye Latin-Amerika Budapesten

| Mobile | RSS

Nemzeti Külgazdasági Hivatal sajtóközleménye Latin-Amerika Budapesten

2012. március 21. | 1 Hozzászólás | HITA, Közélet

A Külügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Magyar Külügyi Intézet és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) közös szervezésében Magyarország – Latin-Amerika Fórumot rendeznek Budapesten 2012. március 21-22.-én Budapesten. A kétnapos rendezvény keretén belül, melynek fővédnöke a köztársasági elnök, a HITA Üzleti Együttműködési Fórumot szervezett. Az üzleti fórumon jelen volt a Kolumbiai Köztársaság alelnöke, Argentína, Brazília, Chile, Ecuador, Kuba, Mexikó, Venezuela Budapestre akkreditált, illetve Kolumbia, Peru, Paraguay, Guatemala, Uruguay bécsi nagykövete; Csehország, Lengyelország és Szlovákia külügyminisztériumai Stratégiai és Amerikai Főosztályainak vezetői, az Európai Külügyi Szolgálat és az EU-Latin-Amerika Alapítvány munkatársai, továbbá 120 érdeklődő cég képviselője.

A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajló Üzleti Fórumot Hidvéghi Balázs, az NGM helyettes államtitkára nyitotta meg. Ezt követően Dobos Erzsébet, a HITA elnöke köszöntötte a résztvevőket. Előadásában hangsúlyozta, hogy a rendezvény illeszkedik a Martonyi János külügyminiszter által decemberben meghirdetett új külügyi stratégiához, melynek központi eleme a globális nyitás szándéka. Nyitni egyrészt olyan területek irányába, melyekkel még nem működtünk együtt, illetve megerősíteni a korábban már bejáratott, de az utóbbi időben esetleg meggyengült kapcsolatokat. Az elnök asszony kiemelte, hogy számtalan kiaknázatlan gazdasági és üzleti lehetőséget rejt Magyarország számára Latin-Amerika, s Latin-Amerika számára Magyarország. Jelezte, hogy a Fórum célja világos: bemutatni és képzeletben közelebb hozni Latin-Amerikát Magyarországhoz. A már ismert oldala mellett (csodálatos tájak, gazdag kultúra és varázslatos, egyedi hangulat) demonstrálni, hogy egy dinamikusan fejlődő gazdasági egységről van szó, melyre érdemes odafigyelni, mellyel érdemes együttműködni.

Az előadások után, melyek sorában dr. Angelino Garzón, a Kolumbiai Köztársaság alelnöke is beszédet mondott, lehetőség nyílt kapcsolatépítésre a nagykövetségek képviselői, illetve a megjelent cégvezetők között.

Sajtókapcsolat:
Orodán Krisztián, sajtófőnök
Nemzeti Külgazdasági Hivatal

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: