< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Provokációtól tart Szöul Dél-Korea lelőheti az észak-koreai rakétát

| Mobile | RSS

Provokációtól tart Szöul Dél-Korea lelőheti az észak-koreai rakétát

Provokációtól tart Szöul
Dél-Korea lelőheti az észak-koreai rakétát

Dél-Korea figyelmeztetette hétfőn Észak-Koreát, hogy lelőheti rakétáját – amely állítólag műholdat állít Föld körüli pályára -, amennyiben az letér a kijelölt pályáról, és megsérti az ország területét vagy légterét.
2012.03.26 09:36MTI
nyomtatás
beszélj róla
+-betűméret
hirdetés

Jun Von Sik, a dél-koreai védelmi minisztérium egyik szóvivője úgy fogalmazott, hogy Dél-Korea vizsgálja azt a lehetőséget, miként tudná befogni és lelőni az észak-koreai rakétát, illetve részegységeit, ha azok letérnének a kijelölt pályáról, és megsértenék az ország területét. “Nem tudunk másként tekinteni a rakétaindításra, mint egy nagyon meggondolatlan és provokatív cselekedetre” – mondta a szóvivő.

Phenjan közölte, hogy április 12-16. között akar felbocsátani egy Földet megfigyelő műholdat nagy hatótávolságú rakétával. Az ENSZ és az észak-koreai atomprogramról Phenjannal tárgyaló Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Japán és Dél-Korea egyaránt attól tart, hogy Észak-Korea valójában ballisztikusrakéta-kísérletre készül. A rakéta nukleáris robbanótöltettel szerelhető fel.

Szöuli értesülések szerint a rakétát már az indítás helyszínére szállították, amely a Jalu észak-koreai-kínai határfolyó közelében van.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 373 megnézve, 1 alkalommal mai nap |