< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ki mondathatja le Schmitt Pált?

| Mobile | RSS

Ki mondathatja le Schmitt Pált?

2012. március 29. | hozzászólás | Közélet

Rendkívüli lehetőséget szalasztott el tegnap a Szöulban tartózkodó köztársasági elnök. A húsz éve írt kisdoktori dolgozatát vizsgáló egyetemi tényfeltáró bizottság régóta várt jelentésének nyilvánosságra kerülése után Schmitt Pál közölte: nem mond le a köztársasági elnöki posztról. Sőt, a jelentést egyfajta elégtételnek tekinti – írja az mno.hu.

Az elnök úgy véli, hogy nem az ominózus munkája, hanem egyéb kvalitásai miatt választották államfővé.
A Fidesz lezártnak tekinti az ügyet. A KDNP reményei szerint a jelentés pontot tett a politikai támadások végére.

A Magyar Nemzet online kiadásában karaktergyilkosságról is ír, megállapítva, hogy a karaktergyilkosság mára befejezett tény. Nem kizárt, hogy más kisdoktorok is ezt csinálták. De a többiek nem olyan pozícióban ülnek, ahol az alaptörvény szerint kifejezik a nemzet egységét.

A lap szerint: “Nyilvánvaló, hogy a kormány nem szólíthatja fel lemondásra a köztársasági elnököt, aki számára a jelentés azt a kegyelmi állapotot teremtette meg, hogy a lelkiismeretére támaszkodva, szabadon mérlegelhette, milyen lépés szolgálja a legjobban az általa a legmagasabb szinten képviselt közösség érdekét. Meggyőződésünk, hogy maradása az ő érdekével is ellentétes.
Schmitt Pál elmulasztotta a nagy lehetőséget. De a döntését bármikor átgondolhatja. Minél később teszi, annál rosszabb lesz. Neki és nekünk.”

nepszava.hu

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 358 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: