< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szégyen, döbbenet, hidegzuhany )))Shame and dismay, a cold shower

| Mobile | RSS

Szégyen, döbbenet, hidegzuhany )))Shame and dismay, a cold shower

2012. március 31. | 1 Hozzászólás | Közélet

Így reagáltak az ellenzéki pártok Schmitt Pál maradására. A Terrorelhárítási Központ nem emelte a terrorkészültséget, az Anonymus akcióba lendül.
Kummer János Nagyító ikon Schmitt Pál lemondását várják

A nap eseményeit követő összeállításunk végére idemásolunk két államfői idézetet, forrásmegjelöléssel..

„Mindig csodáltam a politikusokat, hogyan bírják elviselni a sok aljasságot. És mégis: amióta politizálok, és kitinpáncélt öltöttem magamra, azóta már nehezebb megsérteni.” (Részlet a Kő András jegyezte, 2005-ben a Korona Kiadónál megjelent portrékönyvből)

“A sport világában a csalók ellen zéró-toleranciát hirdettek. Az aranyérmet természetesen elveszik azoktól, akik esküjüket megszegve akarnak jogtalan előnyhöz jutni. Nem ártana ezt a kifejezést megtanulni. Semmi engedmény a hazugság és a csalás számára. Azonnali, szigorú büntetést kell kilátásba helyezni, és azt maradéktalanul megvalósítani, hogy az kellőképpen elrettentsen.” (Schmitt Pál, 2006. október 15., Kossuth tér)

22:02 A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy Schmitt Pál nem mondott le, és maradásával “tovább alázza Magyarországot.” Molnár Csaba alelnök közleményében úgy fogalmazott: “a csaló tolvajnak kötelessége lett volna lemondani”, a maradás, és annak “arcpirító” indoklása tovább taszítja az országot a politikai válságba. A DK javaslata alapján az országgyűlésnek hétfőn határozati javaslatban kell felszólítania a köztársasági elnököt, hogy távozzon posztjáról. Molnár Csaba közlése szerint a Demokratikus Koalíció kedden 17 órakor nagygyűlést tart a Sándor-palota előtt, a rendőrségi bejelentést már megtették. A politikus hangsúlyozta: most a felelősség Orbán Viktor miniszterelnöké, az ő dolga, hogy az általa Magyarországnak okozott kárt “eltakarítsa”.

21:22 Az Anonymous hackercsoport akcióba lépne a Schmitt-interjú után. Az Anonymous Operation Hungary oldalán magyar nyelven jelent meg az üzenet, amelyben azt írták, “szerezz magadnak doktori cimet copy-paste-zd be ezt az üzenetet ma este minden forumra ahová elérsz, támogassuk azt a maréknyi csapatot a sotéban, és Palika oldalát küldjük pihenni”. A hvg.hu szerint az üzenet instrukciókat is ad a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) oldala elleni, este tíz órától kezdődő támadáshoz.

21:12 “Schmitt Pál D-209-es és Gyurcsány nyomdokain” – közölte a Jobbik. A párt szerint az államfő sárba tiporta tisztsége méltóságát. Vona Gábor szerint pártját “hidegzuhanyként érte a köztársasági elnök megátalkodottsága. A pártelnök szerint Orbán Viktor kiengedte Schmitt Pál szellemét a palackból, amellyel már láthatóan nem tud mit kezdeni. Az elnök hivatalban maradása “egyértelműen Orbán Viktor szégyene”. “A Jobbik sajnálatosnak tartja azt is, hogy az izzadságszagú magyarázkodásra egy lakájinterjú keretében került sor” – fogalmazott a pártelnök. A Jobbik ifjúsági tagozata közben Schmitt Pál lemondását követelve ülősztrájkkal tiltakozott a budapesti Lánchídon.

20:51 Az LMP szerint szégyen, hogy Schmitt Pál nem mondott le. A párt szóvivője azt mondta, az is szégyen, hogy a Sándor-palota kelljen követelni “a nyilvánvalót”. Azt, hogy “a bukott elnök” mondjon le. A történet nem Schmitt Pálról szól, hanem Orbán Viktorról “aki őt hivatalába helyezte és ott tartja minden határon túl”, miközben a morális lék, amit az ország kapott, egyre nagyobb lesz minden nappal, amit Schmitt Pál hivatalában tölt – tette hozzá Heltai László.

20:35 Az MSZP megdöbbent “az álamfő kínos és arcátlan magyarázkodásán”. A szocialisták szerint Magyarország csak egy rövid bejelentést, egy lemondó nyilatkozatot várt Schmitt Páltól. Mivel ezt nem tette meg, az MSZP elvárja, hogy Orbán Viktor “azonnal mondassa le Schmitt Pált”.

20:27 A Terrorelhárítási Központ (TEK) cáfolja azokat az interneten terjedő híreket, hogy “azonnali hatállyal berendelték a vidéken tartózkodó TEK-eseket”. A szervezet tudatta, nem erősítették meg sem az államfő, sem a miniszterelnök személyi védelmét, nem emelte a terrorkészültséget sem. Az állomány a normál rendnek megfelelően végzi feladatait.

20:25 Helyszíni tudósítónk szerint továbbra is 100-150 tüntető van a Sándor-palotánál, de a tömeg már oszladozik. A Schmitt-beszéd alatt a demonstrálók többször gúnyos kacajt hallattak, és néha erőtlen skandálással is megpróbálkoztak. Az LMP-sek és a 64 Vármegye mellett megjelentek a helyszínen a Szolidaritás képviselői is. Az államfői interjú után Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika képviselője azt mondta: szégyen, ami történt. Szerinte azonban nemcsak Schmitt Pál, hanem Orbán Viktor is felelős a történtekért, mert bábként mozgatja az államfőt. Vágó Gábor hozzátette: le kell mosni a gyalázatot a köztársasági elnöki posztról, amit az utcán kell megtenni, de nem erőszakkal. Szerinte fontos lenne, hogy az emberek kimozduljanak a karosszékükből, mert a közöny csak a Fidesz malmára hajtja a vizet.

20:10 Nem mond le az államfő. Bár ezt konkrétan nem fogalmazta meg, azt viszont kijelentette, hogy kiáll az igazáért, és új, PhD-dolgozatot ír, így fogja bebizonyítani, hogy képes megszerezni a doktori címet

20:00 Elkezdődött a Schmitt-interjú a köztévén. Az államfő megismételte, hogy a legjobb tudása szerint írta meg húsz évvel ezelőtti kisdoktoriját, és senki szellemi termékét nem kívánta sajátjaként feltüntetni. A lelkiismerete tiszta, úgy véli, becsületes, férfimunka volt a dolgozat megírása, melynek megírására egyébként korábban csak bíztatást kapott a konzulenseitől és az opponenseitől egyaránt.

19:45 Közeleg a nagy bejelentés, ám az Origo szerint mérsékelt az érdeklődés a Dísz téren. A portál tudósítója szerint újságírókkal és tüntetőkkel együtt az egész téren mintegy ötven ember téblábol. A Sándor-palotát őrző rendőrökön kívül tíz készenlétis van a helyszínen, illetve egy kisbuszban még ennyi váltás van. Van kamerás autó, illetve a Sándor-palotával szemen lévő egyik zászlótartó rúdra térfigyelő kamerát rögzítettek a rendőrök.

19:36 Ellentmondásos információk vannak arról, hogy milyen a hangulat a Sándor-palotánál. Az Index korábban Vágó Gábor mikroblogjára hivatkozva azt írta, hogy jobboldali rendbontók egy csoportja a békés tüntetők sátrait borogatta. Később az említett jobboldali tüntetők – akikről kiderült, hogy a 64 Vármegye tagjai – cáfolták Vágó állítását. Szerintük egyetlen ember randalírozott, de ő nem hozzájuk tartozik.

19:19 Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció Közleményt adott kora este. Azt írják: „a hírek szerint a nem létező terrorfenyegetettség ellen létrehozott terrorelhárító központ erőit összevonták Budapesten. A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktor magánhadseregét, hogy ne alkalmazzanak erőszakot a Schmitt Pál esetleges hivatalban maradása esetén tüntetőkkel szemben. Orbán Viktor tönkretette Magyarországot, hazánk nemzetközi megítélését és a köztársasági elnöki poszt tekintélyét. Ezen semmiféle kommandó nem fog tudni változtatni.”

19:11 Egy internetes oldalon már fogadni is lehet arra, hogy ki lesz a köztársasági elnök június 1-én. A lehetséges opciók között Schmitt Pál mellett Kövér Lászlót, Vizi E. Szilvesztert és Martonyi Jánost is megemlítik.

18:52 Az Index tudni véli, hogy már a délelőtti, miniszterelnöki kabinetülésen eldőlt, hogy hivatalában marad Schmitt Pál. A Fideszen belül nem övezi osztatlan lelkesedés ezt a forgatókönyvet.

18:35 A Fidesz ma 24 éves. A párt születésnapi rendezvénye előtt, a Ménesi úti kollégiumnál próbáltuk kérdezni az érkezőket Schmitt Pál ügyéről. Deutsch Tamás azt mondta, barátként kiáll az államfő mellett, Orbán Viktor pedig azzal rázota le tudósítónkat, hogy ma már annyit nyilatkozott.

17:45 Az Index információi szerint azonnali hatállyal a fővárosba rendelték a vidéken tartózkodó TEK-eseket. A Hír24 úgy tudja, ez hozzávetőleg 200 embert jelent. Ez az intézkedés is arra enged következtetni, hogy az államfő nem kíván távozni.

17:32 Kiderült, miért járt Schmitt Pál az Országházban: az MTI tudósítása szerint a köztársasági elnök parlamenti dolgozószobájában felvették azt az interjút, amelyet a köztévé este 8 után, a Híradót követően sugároz majd. Az államfő 13 óra után érkezett a Parlamentbe és 17 óra előtt néhány perccel távozott. Újságírói kérdésekre nem válaszolt. Az államfővel Obersovszky Péter készített interjút.

Schmitt borús hangulatban lépett ki dolgozószobájából

17:01 Az origo információi szerint Schmitt Pál nem akar lemondani a köztársasági elnöki posztról, Orbán Viktor pedig időt adott neki arra, hogy meggyőzze az embereket a saját igazáról. A kormányfő úgy érzi, a botrány nem ég rá a Fideszre.

16:53 Az államfőt a Parlamentben kapta lencsevégre az MTI fotóriportere. Az nem derült ki, hogy Schmitt Pál mi járatban volt a képviselőházban, és az sem, vajon mit cipelt a zöld laptoptáskájában.

Gondterhelten cipekedik az államfő

15.45 MSZP: jöjjön vissza Sólyom

A köztársasági elnöki tisztség méltóságának és tekintélyének helyreállítása érdekében az összes demokratikus parlamenti párt közösen állítson jelöltet Schmitt Pál lemondása esetén – jelentette ki Mesterházy Attila. Az ellenzéki párt elnöke szerint Sólyom László korábbi államfő alkalmas jelölt lehet, rá már egyszer a Fidesz is szavazott.

15.40 Ami biztos, hogy este a tévében beszél az államfő, de nem tudni, hogy kérdezik vagy nyilatkozik, lemond vagy magyarázkodik.

13:02 Kiss Norbert, az államfő szóvivője villám-sajtótájékoztatót tartott a Sándor-palota előtt. Bejelentette: ma este a 19.30-as köszolgálati híradó után Schmitt Pál minden felvetődő kérdésre választ ad az MTV-ben. Az LMP-seket ez nem hatotta meg: közölték, maradnak a téren.

Míg az újságírók Kiss Norbertet figyelték, egy KEH-es hivatali autó nagy iramban elhagyta a Sándor-palotát…

12.44 Információink szerint a Fideszben jelenleg is tart a politikai stábértekezlet, amelyen Orbán Viktor mellett szóvivője, Szijjártó Péter, Lázár János frakcióvezető, Selmeczi Gabriella, a képviselőcsoport szóvivője és Habony Árpád, a pártelnök személyes tanácsadója vesz részt. A megbeszélés rendszeres, azt ezúttal a Schmitt-ügy kommunikációja teszi kiemeltté.

12.18 Bréking! Schmittné Makray Katalin zarándokútra ment. Részletek itt.

12.02 Újabb dobszólós őrségváltás volt a Sándor-palota előtt. Tudósítónk szerint épphogy elférnek a sátraktól a palotaőrök. Egy idősebb hölgy időközben odasétált a tüntetőkhöz és kérdőre vonta őket, hogy miért nem dolgoznak inkább (például söprögethetnének is) ahelyett, hogy itt demonstrálnak. Több ehhez hasonló eset történt – mondja tudósítónk.

11.14 Három rabomobil érkezett a Szent György térre, a rendőrök állítólag a közterület-felügyelőkre várnak. Az LMP-sek egyébként semmilyen hidegélelmet nem hoztak magukkal, bíznak abban, hogy délután már a Gyorskocsi utcában falatozhatnak. Egyetlen gond, hogy bár demonstrálnak, a forgalmat nem akadályozzák – még a díszőrség is elfért mellettük.

11.04 Tudósítónk gyanúsnak tartja, hogy az egész Sándor-palotán sötétebbre cserélik a spalettákat. A munkások legalábbis ezen dolgoznak.

10:09 A környéken állomásozó rendőrök odamentek a sátrazókhoz. Megkérdezték tőlük, mi a demonstráció célja. Megtudták. Továbbálltak.

10:05 Dorosz Dávid az LMP parlamenti képviselője azt mondja, addig maradnak a Sándor-palota előtt, míg a köztársasági elnök le nem mond. Hogy ez gördülő sátrazást jelent vagy folyamatosat, még nem tudni. Mindenesetre remélik, hogy nem kell sokáig várniuk… Rákérdeztünk, hogy miért foglalkoznak ilyen sok transzparensen az LMP-s tüntetők Orbán Viktorral. Dorosz Dávid azt mondta: Schmitt Pál a miniszterelnök kreálmánya.

10.01 LMP-s tüntetők is vannak a téren. 10 órakor felállítottak öt darab zöld kecsua sátrat, beleültek és onnan követelik a köztársasági elnök lemondását. Transzparenseik is vannak, többek közt olyan szlogenekkel, mint „Orbán, vidd a haverod!”, „Az ország, Orbán szégyene”, illetve „Ha te maradsz, mi is”. Utóbbit gyaníthatóan Schmitt Pálnak üzenik.

9.43 Újságíró szobroznak reggel óta a Sándor-palotánál. Helyszínen lévő tudósítónk fél 10 körül a legfontosabb történésként az elnöki hivatal ablakkereteinek cseréjét és egy kiskutya megjelenését említette. Mindenki vár…

„Schmitt Pál talpig becsületes”

Az utca embere kitart a köztársasági elnök mellett.

Ma jelzi, hogy lemond, vagy nem

A Népszabadság fideszes és kereszténydemokrata politikusokra hivatkozva azt írja: Schmitt Pálnak ma jeleznie kell lemondási szándékát. A Nol szerint a minta Guttenberg német védelmi miniszter távozása lehet, aki ugyan ártatlannak tekintette magát, de miután a tudományos fokozatát megvonták tőle, a kormányára és a hivatala tekintélyének a megóvására tekintettel lemondott. A lap informátorai szerint az sem kizárt, hogy az államfő a kormány tagjait is tájékoztatja zárt ajtók mögött arról, mit szeretne.

A hvg.hu információi szerint tegnap késő este Orbán Viktor arra buzdította Schmitt Pált, hogy most ne mondjon le, tartson ki, ő támogatja. Kormányzati források szerint minél jobban támadják embereit, a kormányfő annál inkább kitart mellettük, mert a személycserét saját hibája nyilvános beismeréseként értelmezné.

Egy, az eseményekre rálátó fideszes és egy a történésekről másodkézből értesült KDNP-s politikus is az mondta az Origónak, hogy délután valamilyen formában bejelenti lemondását a köztársasági elnök. A lap szerint a KDNP már elkészített és beélesített egy Schmitt Pállal szolidáris, az államfő lemondása miatt sajnálkozó rövid közleményt, a párt megkérdezett politikusai valójában azonban már régóta megkésettnek tartják az államfőtől várt lépést.

Lemondta programjait

Az előzetesen meghirdetettek alapján Schmitt Pál pénteken délelőtt udvariassági látogatáson fogadta volna Karl Viktor Erjavecet, a Szlovén Köztársaság külügyminiszterét, valamint szintén péntek délelőtt vett volna részt a XX. Magyar Innovációs Nagydíj ünnepélyes átadásán Budapesten. Ezeket Schmitt Pál mind lemondta – tájékoztatott a Köztársasági Elnöki Hivatal. A hvg.hu információi szerint a szlovén külügyminiszter kezdeményezte a találkozó törlését.

Orbán rábízza a döntést

Péntek reggeli hír, hogy Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának adott interjújában a Schmitt Pál esetleges lemondásával kapcsolatos kérdésre kifejtette, az elnök helyzetét az Alkotmány egyértelműen rendezi: az államfő személye sérthetetlen. „A magam részéről tiszteletben tartom ezt a szabályt. Senki más nem dönthet.”

Gyurcsány: a pártok közösen válasszanak új államfőt

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint mivel a Fidesz-KDNP képtelen volt egyedül alkalmas köztársasági elnököt választani, erkölcsi értelemben elveszítette a jogát arra, hogy önmaga döntsön az ország első emberének személyéről. Miután Schmitt Pálnak már csak órái, legfeljebb napjai vannak hátra köztársasági elnökként, ezért az új államfőt a kormány és demokratikus ellenzék közösen jelölje és válassza meg. Gyurcsány azt nem részletezi, hogy szerinte mely pártok tartoznak a demokratikus ellenzék soraiba.

Szili közvetlenül választana

A volt házelnök, a Szociális Unió elnöke úgy véli, az embereknek maguknak kellene dönteniük a köztársasági elnökről, hosszú távon ugyanis csak így biztosítható a tisztség méltóságának visszaállítása. A független országgyűlési képviselő szerint a nyílt verseny lehetővé tenné a “nép bizalmának elnyeréséért folytatott becsületes küzdelmet, a jelöltekkel szembeni kifogások megismerését”.

Pálffy Schmittről és sorompóról

A KDNP-s politikus, egykori újságíró, jelenlegi országgyűlési képviselő volt csütörtökön a győri Médiaklub vendége. Pálffy István arra az újságírói kérdésre, hogy mit szól az államfő botrányához Pálffy elmondta, hogy korábban soha nem foglalkoztak a sajtó munkatársai hasonlókkal. „Annak idején például Horn Gyulától sem kérdezte meg senki, hogy honnan, milyen eredménnyel és háttérrel szerezte meg oklevelét. Akkor nem volt fontos, most az, és ebben az újságírók is hibásak…” – fogalmazott.

Mit tegyen az ember, ha már nem doktor

Elég egy alig 220 oldalas plágium és bárkivel megeshet, hogy egy nap úgy ébred fel, már nem doktor többé. Ilyenkor – az első csalódottságon túl – az is eszébe juthat, hogy le kell cserélnie az igazolványait, amelyben már a Dr. előtag nélküli neve szerepel majd. Gyakorlati tudnivalóinkat itt olvashatják

forrás:hír24.hu

Shame and dismay, a cold shower

Thus, the opposition parties reacted remains in Schmitt. The counterterrorism center is not the terror alert was raised, the Anonymus into action.
Magnifying glass icon Kummer John Schmitt waiting for resignation

The day after the events of the end idemásolunk assemble our two heads of state citation, attribution ..

“I have always admired politicians, how to stand to endure a lot of nastiness. And yet, ever since politicians of, and took me kitinpáncélt, has been difficult to offend. “(Excerpt from Andrew Stone remarked in 2005, Crown Publishers published the book Portrait)

“The world of sports against fraudsters zero-tolerance preached. The gold medal, of course, is lost from those who have sworn their violation they want undue advantage to obtain.’re Going to need this term to learn. Nothing off the lies and cheating for. Immediate, severe penalties should be envisaged, and I fully realize that it is as deter. ” (Schmitt, 2006. October 15, Kossuth Square)

22:02 The Democratic Coalition can not accept that Schmitt did not give up and stay with “further humiliates Hungary.” Csaba Molnar, Vice President Communication, said: “the disappointed thief was obliged to resign,” the survival and the “arcpirító” plunge the country further justification of the political crisis. The proposal by the National Assembly on Monday NE resolutions to be proposed to request the President of the Republic to leave his post. Csaba Molnar reports that the Democratic Coalition 17 o’clock on Tuesday held a rally in front of the Alexander Palace, the police announcement has already been taken. The politician stressed that Prime Minister Viktor Orban is now the responsibility of his job to the damage caused by Hungary’s “clean up”.

21:22 The hacker group Anonymous for taking action Schmitt interview. The Anonymous Operation Hungary side of the Hungarian language appeared in the message, which he wrote, “get yourself a doctorate copy-paste-zd on this message tonight in any forum where you get to, support the handful of teams in the dark, and Palika pages will be sent to rest “. The hvg.hu that the message also gives instructions to the Office of the President (KEH) side against ten o’clock in the evening from an attack.

21:12, “Paul Schmitt, D-209 and Gyurcsany’s footsteps” – said the better. According to the president of the party aware of the dignity of mud crushed. Gabor Vona that his party “cold water on him by the President impenitence. The party president said Orban Viktor let out Schmitt spirit of the bottle, which now does not seem to know what to do. The President in office to remain” clearly Orban shame ‘. “Jobbik also regrets that the explanations izzadságszagú a Butler interview took place, “- said the party chairman. Jobbik department of youth while Schmitt ülősztrájkkal protest demanding the resignation of the Chain Bridge in Budapest.

20:51 According to LMP shame that Schmitt did not give up. The party spokesman said it is a shame that the Alexander Palace have demanded “the obvious”. That “a failed president” give up. The story is not Schmitt Pálról, but about Viktor Orbán, “who has his office placed, and it keeps all the borders,” while the moral leak of what the country got bigger and bigger every day, what Schmitt Office of the play – he added Heltai Laszlo.

20:35 The MSZP was shocked, “the álamfő embarrassing explanations and insolent.” The Socialists, Hungary is just a short announcement, Paul Schmitt waiting for a waiver. Since this is not done, the MSZP expects Viktor Orban, “Paul Schmitt immediately mondassa down.”

20:27 Terror Response Center (TEK) refute them on the web spreading news that “staying in the countryside immediately berendelték TEK-hitting.” The organization told, did not confirm nor the president nor the prime minister’s personal protection, did not raise the terror alert was not. The staff performs its normal regimen.

20:25 On-site reporter that 100-150 protesters are still in the Alexander Palace, but the crowd is already decaying. The Schmitt-speech demonstrators on several occasions during the derisive laughter were heard, and sometimes weak skandálással also tried. LMP-shek and the 64 County appeared on the spot while the representatives of Solidarity. Interview with head of state after cutting, Gábor Politics Can Be Different representative said, shame about what happened. According to him, not only Schmitt, but Viktor Orban is responsible for what happened because bábként moves the head of state. Gabor Cutting added, wash the shame of the republic presidency, what should be done on the street, but not by force. In his view, it would be important to the people kimozduljanak karosszékükből because of the indifference of the Fidesz only grist to the mill.

20:10 do not give up the head of state. Although it was not specifically formulated, but it is said to stand for the truth, and the new Irish PhD thesis, it will prove to be able to obtain a doctorate

20:00 Schmitt began the interview on public television. The head of state reiterated that the best of his knowledge kisdoktoriját wrote twenty years ago, and no intellectual property did not wish to appear as his own. A clear conscience, believes honesty, a man was working on writing paper, which otherwise had to write just received the encouragement and konzulenseitől opponenseitől alike.

19:45 big announcement is coming, but that the Origo moderate interest in the decorative field. The portal is a correspondent for journalists and protesters that the entire area with about fifty people téblábol. The Alexander Palace outside ten policemen guarding készenlétis is in the field and some coaches are so many changes. There is camera car, and the Alexander Palace in one eye, flag pole holder surveillance camera recorded the police.

19:36 contradictory information there about what the mood of the Alexander Palace. The Index Editor Gabor micro earlier blog I wrote with reference to right-wing troublemaker, a group of peaceful demonstrators borogatta tents. Later in the right-wing demonstrators – found to be 64 members of the County – Cut denied claim. Randalírozott According to one man, but he does not belong to them.

19:19 Ferenc Gyurcsany’s party, the Democratic Coalition Communication in the early evening. They write: “According to the news created a nonexistent terrorist threat against the forces of counter-terrorist center was merged in Budapest. The Democratic Coalition Calls Orban private armies, to avoid violence in the case of Schmitt potential protesters to remain in office. Viktor Orban said Hungary was destroyed, our country’s international reputation and prestige of the presidential post. These commandos will not be able to change any. ”

19:11 A web site can now accept the fact that the President will be on June 1. Possible options in addition Fat Schmitt Laszlo Vizi E. New Year’s Eve and Martonyi also mentioned.

18:52 The Index know that, already in the morning, Prime Minister’s cabinet meeting decided to remain in office Schmitt. Fidesz is not within the undivided enthusiasm surrounding this scenario.

18:35 Fidesz now 24 years old. The birthday party before the event, the travel Ménesi kollégiumnál tried to ask them to come in Schmitt’s case. Tamas Deutsch said as a friend stand next to the president, Viktor Orban was shaken down by our correspondent, now that you said.

17:45 Index, according to information immediately ordered to the capital of the country staying TEK-ones. The Hír24 you know that approximately 200 people. This measure also suggests that the president does not want to leave.

17:32 Turns out why Schmitt was in the Parliament: the MTI news report, the parliamentary president’s study, was admitted to the interview by the public TV after 8 PM, will be broadcast after the news. The head of state arrived after 13 hours and 17 hours before the Parliament a few minutes left. Did not answer journalists’ questions. The state employees Obersovszky Peter interview.

Schmitt gloomy mood into his study room

17:01 origo of the information that Schmitt did not want to give up the republican presidency, Viktor Orban and gave him time to convince people of the truth of their own. The prime minister feels that the scandal does not burn it for Fidesz.

16:53 The president of the Parliament have photographed the MTI photo reporter. It’s not turned out that our expedition was the Schmitt House of Representatives, nor, what was carrying a green laptop bag.

Cipekedik worried the president

MSZP 15:45: Hawks come back

The presidential office was to restore the prestige and dignity of all democratic parliamentary parties jointly set Schmitt candidate resigns – said Attila Mesterhazy. According to the opposition party president Laszlo Solyom earlier suitable candidate for head of state, once it is voted for Fidesz.

15:40 What is certain, that night on TV talking head of state, but are not able to ask or a statement, waive or provide explanations.

13:02 Norbert Kiss, lightning head of state’s spokesman held a press conference the Alexander Palace. He announced: tonight’s 19:30 news after köszolgálati Schmitt answers to all questions raised in the MTV. LMP-tion was unimpressed: told, left the field.

While reporters watched Norbert Kiss, a KEH’s official pace car left the great palace of Alexander …

12:44 According to our information, Fidesz is still going on in the political staff meeting, which in addition spokesman Viktor Orban, Peter Szijjártó, parliamentary group leader Janos Lazar, Gabriella Selmeczi, the group’s spokesman and Bony If Arpad, chairman of the party involved in a personal advisor. The regular meeting, this time in the Schmitt case that communication will highlight.

Bréking 12.18! Makray Catherine Schmitt went on a pilgrimage. Details here.

Another changing of the guard was 12.2 dobszólós the Alexander Palace. According to the reporter barely fit sátraktól the palace guards. An older lady walked up to the demonstrators in the meantime and towed them questioned why more do not work (for example, is söprögethetnének) instead of demonstration here. More like this incident occurred – Our correspondent says.

11:14 Three rabomobil arrived at St. George’s Square, the police said the public land-surveyors expect. LMP-shek would not have brought any hidegélelmet, confident that in the afternoon Gyorskocsi falatozhatnak street. One problem is that any demonstration, do not hinder the traffic – can fit into even the guard of honor next to them.

11:04 suspicious correspondent believes that the whole palace of Alexander the darker shutters replaced. The workers, at least in this work.

10:09 Police officers stationed in the neighborhood came to sátrazókhoz. They asked them, what is the purpose of demonstration. Learned. Was still standing.

10:05 David Dorosz LMP MP says he will remain in front of the Alexander Palace, while the president does not say it. How does it own tent or rolling process fancy, is not yet known. In any case, hope you do not have to wait for long … We asked about why so many transparently deal with LMP and protesters Viktor Orban. David Dorosz said Paul Schmitt, the Prime Minister staged scene.

1.10 LMP and protesters are on the field. 10 pm was set up five green tents Quechua, it sat there and demanded the resignation of the president. There are banners, including slogans such as “Urban, bring your buddy! ‘” Country Urban shame “and” If you stay, we can. ” The latter is suspected to Paul Schmitt says.

Journalist szobroznak 9:43 in the morning since the Alexander Palace. Our correspondent on the spot about half of the 10 most important events of the presidential office as a window frame of the exchange and said the appearance of a small dog. Everyone is waiting …

“Schmitt thoroughly honest”

The stick man in the street next to the president.

Today, indicate that his resignation or not

Fidesz and the Christian Democratic People’s Freedom writes, referring to politicians: Paul Schmitt today indicate no intention to. The sample Nol, the German Defense Minister Guttenberg’s departure may be, who regarded himself as innocent, but as the scientific degree of denying them, and the government of the prestige of office to protect the view of resigned. This page can not be excluded that the informants to the Head of State shall also inform members of the government behind closed doors about what you want.

The late yesterday evening, according to information hvg.hu Orban Paul Schmitt urged to not give up now, stand by, and he supports it. According to government sources, the more people are attacking the prime minister rather than stick to them, because the exchange person’s own fault beismeréseként interpret public.

A rálátó Fidesz and the events going on in a second-hand and learned KDNP politicians to Orig said the Employer, in some form in the afternoon to announce his resignation to the President of the Republic. This page was prepared according to the KDNP have an armed and in solidarity with Paul Schmitt, president of the resignation of a regretful short notice, the party politicians interviewed, in fact, has long been considered the megkésettnek államfőtől expected pace.

Canceled programs

The basis of Schmitt announced in advance on Friday morning would have received a courtesy visit to Karl Viktor ERJAVEC, Minister of Foreign Affairs of the Republic of Slovenia, and also Friday morning would have taken part in the twentieth. Hungarian Innovation Grand Prize Ceremony in Budapest. They canceled all of Schmitt – informed the Office of the President. The Slovenian foreign minister, according to information hvg.hu initiated the cancellation of the meeting.

Orban’s decision to entrust the

Friday morning news that Viktor Orban on Kossuth Radio 180 minute live show in an interview on the possible resignation of Paul Schmitt pointed questions about the position of Chairman of the Constitution clearly organized: the head of state personal integrity. “For my part I respect this rule. Nobody else can decide. ”

Gyurcsany: the parties jointly elect a new president

The Democratic chairman of the Coalition since the Fidesz-KDNP alone was unable to elect for president, lost the moral right to decide the country’s first self-identity of the man. Paul Schmitt, after only hours, days are back up as president, the new president of the democratic opposition and government together to select and choose. Gyurcsany it does not specify what he believes is part of the democratic opposition party ranks.

Directly on silicon would choose

The house was president, chairman of the Social Union believes the people should decide for themselves about the President of the Republic, in the long run is the only way to restore the dignity of the office. The independent member of parliament that would allow open competition “win the confidence of the people with honesty, the fight against the candidates knowledge of the complaints.”

Palffy and Schmittről sorompóról

The KDNP politician, a former journalist, current Member of Parliament on Thursday was the guest of Győr Media Club. Stephen Palffy to the journalist’s question about what the president of the scandal, Palffy said he had never dealt with the press like. “At the time, for example, Gyula Horn, no one asked where to, what is the result obtained the diploma and backgrounds. It was not important now, in which journalists were not submitted … “- he said.

What should the people who no longer Doctor

Just barely 220 pages and plagiarism can happen to anyone, that one day you wake up, I do not doctor anymore. In this case – the first frustration too – the ones he can get that you need to replace the identity cards, which have the prefix Dr. with no name will appear. Practical tudnivalóinkat here to read

Source: hír24.h

Leave a Reply 1509 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: