< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Közélet / Blog article: Tisztelt szerkesztőség! Kérem jelentessék meg ezt a közérdekű állampolgári észrevételt s a segítségüket kérjük ebben az ügyben,,,

| Mobile | RSS

Tisztelt szerkesztőség! Kérem jelentessék meg ezt a közérdekű állampolgári észrevételt s a segítségüket kérjük ebben az ügyben,,,


Vágó Erika vagyok Csengeléről és meg szeretném kérni az utazó társaim nevében,hogy segítsen nekünk “hangot”adni a fecsegő című rovatában! MÁV – Start április 15-én tervezi a menetrend módosítást és a személyszállító vonatok megszüntetését. Számunkra nagyon sérelmes, hogy a tanyáról járó embereket nem veszik figyelembe, a módosításnál és a megszüntetésnél és ezzel a munkahelyünket veszélyeztetik. Azért írom többes számban, mert nem csak engem érint a változás és itt meg ragadnám az alkalmat, hogy egy pár nevet fel soroljak!

Hegedüs Éva Szegeden az egészségügyben dolgozik, Nagy Ildikó Kistelek bölcsőde, Vágó Norbert Szeged tejdiszkont, Kovács Gábor és Vágó Erika bolti dolgozók -5,30 a munkakezdés- Kistelek, Kovács Antalné és Zelei Jánosné Kisteleki sajt üzem 5.45 munkakezdés.
Reggeli vonat módosítása, – eddig 5 óra 6perckor indul Csengeléről – áprilistól 6 órakor fog indulni így esélyünk sincs beérni időben a munkába!

De nem lesz vonat az iskolásoknak sem hazafelé Szegedről s Félegyházáról és, akik orvoshoz járnak kezelésre vagy vizsgálatra azoknak is órákat kell várni a haza induló vonatra!! Pl. Édesanyám, akinek 2- szer volt gerincműtétje, órákat vár Szegeden mivel nem tud hazajönni!

Sajnos a rohanó világban nem engedhetjük meg, hogy elmenjünk hivatalos ügyeket intézni a városba, mivel csak este érnénk haza, mert nincs vonat!

Minden, ami tőlünk telhető volt, megtettünk! A kalauzokkal karöltve aláírásokat gyűjtöttünk! Kb. 70 aláírás jött össze Csengeléről, s több száz lehetett e szakaszt érintő kistelepülésekről is!
Csengele polgármesterét sajnos ez nem érdekli! – mivel úgy gondolta, nem tud segíteni,(!) hiszen Félegyházáról is tájékoztatták az iskolások miatt!!

Úgy nyilatkozott, nem tehet róla! Azt érezzük, hogy nem érdeke a bejárók munkahely megtartása!

Hegedüs Éva egy panasz levelet nyújtott be a Szegedi MÁV-Start ügyfélszolgálati irodáján, amelyre még nem kaptunk választ s ezt szeretném idézni:

A Szeged Kiskunfélegyháza között közlekedő személy vonatok tervezett megszüntetéséről szeretném észrevételemet megtenni Hegedüs Éva vagyok, Csengeléről járok be nap mint nap Szegedre dolgozni 2012.04.15-től életbe lépő új menetrend szerint az első személy szállító vonat 6.47-re ér be Szegedre.

Kérdem én, így hogyan érjek be a munkahelyemre 6.45-re? Veszélyeztetve van ez által, a munkahelyünk megtartása.

Azért írok többes számban, mert sok hasonló helyzetben lévő utas társam van akik, Balástya, Össze szék, Vilma szállás stb. megállóhelyről járnak dolgozni. Arra kérem az ezzel foglalkozó szakembereket, hogy lehetne e úgy megtervezni a menetrendet, hogy legalább 6.30-ra érjen be az első vonat Szegedre.

Itt szeretném megkérdezni, hogy miért kell pont az 5.50-re beérkező személyvonatot megszüntetni, egyáltalán miért kell a személyi vonatok közül egyét is kivenni. Olyan igazságtalannak érzem ezt a falún és tanyán élő emberekkel szemben, mert a gyorsvonatok óránként járnak, a személyi vonatokat pedig ritkítják.

Nekünk eddig is olyan nehéz volt munkába, és iskolába járni, ügyeket intézni. De ezzel a vonat ritkítással, amit most terveznek bevezetni teljesen, elvesznek tőlünk minden lehetőséget.

Tudom a személyi vonatokon, nem utaznak annyian, mint a gyorsvonatokon, de nekünk is el kell jutni egyik helyről a másikra
Kérem a döntésük hozatalakor, lehetőség szerint vegyék figyelemben észrevételeimet.
Vágó Erika
-X-

Leave a Reply 1158 megnézve, 1 alkalommal mai nap |