< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Megjelentek a nemzetiségek tevékenységének támogatására kiírt pályázatok

| Mobile | RSS

Megjelentek a nemzetiségek tevékenységének támogatására kiírt pályázatok

2012. április 2. | hozzászólás | Közélet

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kiírta a nemzetiségek tevékenységének 2012. évi támogatására vonatkozó pályázatokat több mint 300 millió forintos keretösszegre.

A pályázatok célja a nemzetiségi civil szervezetek működésének, a nemzetiségi önkormányzatok és szervezetek kulturális kezdeményezéseinek, a nemzetiségi oktatáshoz kapcsolódó anyanyelvi és népismereti táborok szervezésének, a nemzetiségi pedagógusok anyaországi részvétellel történő továbbképzésének, valamint az országos nemzetiségi önkormányzatok intézményei fenntartásának támogatása. A pályázati kiírásokat a www.kormany.hu honlapon lehet elérni.

A nemzetiségek 2012. évi tevékenységének támogatására öt kategóriában írtak ki pályázatot: nemzetiségi társadalmi szervezetek működési támogatására 125 millió, Magyarországon és az anyaországban megvalósuló táborok támogatására 30 millió, az anyaországok közreműködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzések megvalósításának támogatására 9,5 millió, nemzetiségi kulturális kezdeményezések támogatására 100 millió, országos nemzetiségi önkormányzatok által fenntartott intézmények támogatására pedig 50 millió forintra.

A pályázatok beadási határideje 2012. április 30., kivéve az anyaországok közreműködésével megvalósuló nemzetiségi pedagógus-továbbképzések megvalósításának támogatására kiírt pályázatokat, amelyek esetében a beadási határidő: 2012. június 1.

A pályázati keret forrását a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetési fejezetének „nemzetiségi támogatások” keretéből biztosítja. A pályázatok kezelője a Wekerle Sándor Alapkezelő. A pályázatokról a Nemzetiségi Támogatási Bizottság javaslata alapján a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár dönt. A kilencfős bizottság tagjai egyenlő arányban az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága, az országos nemzetiségi önkormányzatok és a Wekerle Sándor Alapkezelő által delegált személyek.

A pályázatok kiírását Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kezdeményezésére egyeztetés előzte meg az országos nemzetiségi önkormányzatok vezetőivel, ahol áttekintették a 2011. évi pályáztatási rendszer tapasztalatait, valamint az idei pályázati felhívások céljait és irányait.

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Sajtó Főosztály)

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: