< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Lakóházakra zuhant egy amerikai vadászrepülő ))))Houses fell by an American fighter

| Mobile | RSS

Lakóházakra zuhant egy amerikai vadászrepülő ))))Houses fell by an American fighter

Lezuhant egy F-18-as vadászgép Virginiában, egy lakóövezetben. A két pilóta katapultált, mielőtt a gép lezuhant és több lakóházat is megrongált. A balesetnek legalább hat sérültje van, azt egyelőre nem tudni, hogy miért zuhant le a gép nem sokkal a felszállás után.

Az amerikai hadsereg egyik F-18-as vadászgépe nem sokkal a felszállása után lezuhant egy lakóövezetben Virginia államban, Virginia Beach-en. Az amerikai haditengerészet szóvivője a BBC-nek azt mondta, hogy a gép délután zuhant le, a két pilóta pedig sikeresen katapultált.

A vadászgép több lakóházban is károkat okozott. A helyi tűzoltóság vezetője, Tim Riley a CNN-nek azt mondta, hogy öt épület súlyosan megrongálódott. A képeken látszódik, hogy egy háznak beszakadt a teteje, és fekete füst száll fel a romokból.

A legfrisebb jelentések szerint az esetnek a két pilótával együtt hat sérültje van, halálos áldozatról nem érkezett hír. Egy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A Pentagon szóvivője a Twitteren közölte, hogy már értesítették Leon Panetta védelmi minisztert.

A virginiai mentőszolgálat szerint a pilóták nem szenvedtek életveszélyes sérüléseket, és kórházba szállították őket. “Lángok törtek elő a gép hátulján lévő hajtóműből, azt hittem, hogy ez az utánégetés, vagy valami… de a gép egyre lejjebb és lejjebb került” – mondta egy szemtanú, Jon Swain a BBC szerint. Hozzátette azt is, hogy amikor a gép belecsapódott az épületbe, lángra lobbant. Több szemtanú szerint a gép a zuhanás előtt kiürítette az üzemanyagtankját. Az üzemanyag beterítette a körnmyező épületek és autók tetejét, de Bruce Nedelka virginiai mentőtiszt szerint, ezzel sokal nagyobb bajt előzött meg a pilóta, mivel ha teli tankkal zuhant le a gép hatalmas tűz alakulhatott volna ki.

Egy másik szemtanú, Pat Kavanaugh arról számolt be a CNN-nek, hogy ő volt az, aki megtalálta az egyik pilótát. A férfi még ekkor is a katapultülésbe volt beszíjazva, úgy rángatták el többen a lángok közeléből. Kavanaugh szerint a pilóta azt mondta nekik, “Nagyon sajnálom, hogy összetörtem a házukat”.

Az F-18-as egy kiképző századnak volt a tagja, amelyik a Virginia Beach-i tengerészeti bázison állomásozott.

forrás:origo.hu

Houses fell by an American fighter

Crashed an F-18 fighter jet in Virginia, in a residential area. The two pilots ejection before the plane crashed, and several residential houses were damaged. The accident injured at least six are, I do not yet know why the machine crashed shortly after take off.

One of the U.S. military F-18 fighter plane crashed shortly after take off in a residential area in Virginia, Virginia Beach. The U.S. Navy spokesman told the BBC that the machine crashed in the afternoon, the two pilots are successful ejection.

The aircraft is also building in more damage. The local fire brigade leader, Tim Riley told CNN that five buildings badly damaged. In the pictures shown for a house collapsed on top, and black smoke rises from the ruins.

The latest reports show that in the case of the two can co-pilot injured in fatal victims received no news. Füstmérgezéssel a man to the hospital. A Pentagon spokesman said on Twitter that have already been informed Leon Panetta as defense minister.

The Virginia Rescue Service, the pilots did not suffer life-threatening injuries and transported them to hospital. “Flames broke the gearbox on the back of the machine, I thought that after the burning, or something … but the machine has been getting lower and lower,” – said one witness, according to the BBC’s Jon Swain. He added also that when the machine crashed into the building caught fire. According to several witnesses before the fall of the machine is emptied üzemanyagtankját. The fuel beterítette körnmyező the top of buildings and cars, but ambulance officers Bruce Nedelka Virginia, according to Sokal with more trouble that had been the pilot, as if full tank of the machine crashed with a huge fire could have gone out.

Another eyewitness, Pat Kavanaugh reported on CNN that he was the one who found one of the pilots. The man even then the ejection seat was beszíjazva, I pulled away from people close to the flames. Kavanaugh, the pilot told them, “I am very sorry that I broke out of their houses.”

The F-18 training squadron was one of the members, whichever is the Virginia Beach naval base stationed.

Source: origo.hu

Leave a Reply 336 megnézve, 1 alkalommal mai nap |