< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A Lufthansa beveszi a magyar repteret

| Mobile | RSS

A Lufthansa beveszi a magyar repteret

A korábbi éveknél hosszabb szezonban, nagyobb kapacitású gépekkel, gyakoribb charterjáratokat indít a Lufthansa a jövő hét végétől a sármelléki repülőtérre – tájékoztatta a német légitársaság gépeit szerződéssel közlekedtető hévízi Mutsch Ungarn Reisen Kft.

Idén április 14-én érkeznek és az októberi szezonzárás helyett november 10-ig járnak hetente négy német nagyvárosból a Lufthansa charterjáratai az új nevén Hévíz-Balaton Airportra. Frankfurtból és Düsseldorfból ezúttal is minden szombaton érkezik gép, de a tavaly csak kéthetenként felszállt hamburgi és berlini járat idén már szintén heti rendszerességgel repül.
Növekszik a gépek befogadóképessége is, ebben a szezonban 86 utas szállítására képes CRJ-900-as gépeket üzemeltet a német légitársaság a négy nagyváros, illetve Sármellék között.

A hévízi központú Mutsch Ungarn Reisen az ugyancsak német PA Touristik társasággal közösen a nyugat-dunántúli gyógyfürdők mellett ebben az évben már balatoni szálláshelyeket is kínál. Az eddig leginkább Hévízre, Zalakarosra és Sárvárra szervezett gyógyturisztikai kínálat mellett Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Tihany, Balatonfüred, Balatonalmádi és Siófok szállodáiba is érkeznek vendégek légi úton.

Újdonság az is, hogy mostantól más irodák kizárólag jegyet is értékesíthetnek a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra érkező charterekre. A hévízi utazásszervező közölte: a kínálat szélesítésének eredményei már tapasztalhatók, az előző év hasonló időszakával összehasonlítva csaknem 30 százalékkal több foglalást regisztráltak a repülőgépes utakra.

Hévíz önkormányzata március 22-én jelentette be, hogy átveszi a sármelléki repülőtér üzemeltetését a 100 százalékban az önkormányzat által újonnan alapított Hévíz-Balaton Airport Kft. A cég felügyelőbizottságában helyet kapott a területet birtokló önkormányzatok, Zalavár és Sármellék polgármestere is.

A repülőteret korábban bérlőként üzemeltető cégek felszámolója, a Vectigalis Zrt. március 29-én hirdette meg egy csomagban a sármelléki repülőtér vagyonelemeit. A Cape Clear Aviation Kft. birtokában lévő utasterminál, rendőrségi épület és üzemanyagtöltő, valamint repülőtéri eszközök, továbbá az FB Airport Kft. kezében lévő cargoépület kizárólag együtt pályázható meg 40 napon belül, összesen 2 milliárd forintért.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 258 megnézve, 1 alkalommal mai nap |