< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kormányablak, avagy ismét a Baksi jegyző…

| Mobile | RSS

Kormányablak, avagy ismét a Baksi jegyző…

2012. április 11. | 3 hozzászólás | Életképek/bulvár

A mai napon felhívtam telefonon -12 óra 45 perckor – a Baksi hivatalt. Szerettem volna érdeklődni a faluvezető úrtól a csendháborítási rendeletről! A telefonközpontos hölgy

– Búza Zsolt úr bent tartózkodik?
– Nem. Nincs bent!
– Lajkó úr?
– Az bent van!- mondta határozottan.
– Legyen, szíves kapcsolja.
– Lajkó Norbert vagyok.
– Jó napot kívánok, Oláh István László vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy van –e a falunak csendrendelete, vagy készül-e mostanában.
– Nem tudok ilyen rendeletről!
-HMMM. Csak ebben a faluban nincs, vagy országosan nincs ilyen rendelet! Nem tudok róla, hogy lenne ilyen rendelet!? Elutasító-hideg volt a hangja.
– A szomszédom napi több órát – délelőtt-délután – folyamatosan locsol, a vizet motorral szívatja, s olyan hangereje van, ami számomra elviselhetetlen! A munkámat, az egészségemet, a nyugalmamat zavarja!
– Egy megoldás van:- költözzön el! Én az Ön ügyében sohasem fogok eljárni!
– Tudom! Ezt már több alkalommal is bizonyította!

Azt tudni kell, több fegyelmi eljárást kezdeményeztek Lajkó úr ellen, – több szinten is – ám a képviselő testület mindegyiket megtorpedózta! A Lajkó úr hozzáállásának később az lett a következménye, hogy a testület feloszlatta önmagát!

A többi ismérvekről, tényekről már a blogomban írtam!

Meddig muszáj elszenvednem ennek az embernek az ellenszenvét, és a beosztásával járó hatalmát??!

Az ellenszenv kialakulása a véleményem szerint, az újságírói munkám s a városi születésem.

Pl, a kormányhivataltól kapott értesítésből kiemelnék egy szegmenset. Ügyiratszám: VI-B-001/2800-4/20122, Ügyintéző: Dr. Csongrádi Helga

„A kormányhivatal által lefolytatott vizsgálat során megállapítást nyer, hogy Baks Község Önkormányzatának a 2011. novemberben tett bejelentéshez kapcsolódó ügyintézése nem felelt meg teljes mértékben a panasztörvényben rögzített előírásoknak. Annak érdekében, hogy a jövőben az önkormányzat, valamint szervei hatáskörében tartozó panaszok és közérdekű bejelentések ügyintézése során a vonatkozó jogszabályok teljes körűen megtartásra kerüljenek. Törvényességi felügyeleti jogkörömben eljárva felhívással éltem Baks Község Önkormányzata felé.”

Továbbiakban : No komment!!

Ezek után felhívtam a Kormányablakot és érdeklődtem a csendrendelet felöl. Udvariasan tájékoztattak, állampolgárnak, embernek tekintettek,(!) nem úgy, mint Lajkó úr!
Hozzájárultam a hanganyagfelvételéhez is!
Az ügyintéző hölgy megígérte, hogy e-mailen elküldi az idevonatkozó jogszabályokat!
Az E-mail a következőket tartalmazta,

Tisztelt Állampolgár!

Köszönjük, hogy kérdésével a Kormányzati Ügyfélvonalhoz fordult!
Az alábbi információkkal tudunk szolgálni Önnek:

Telefonon történt egyeztetés alapján az alábbi információkkal tudunk
szolgálni Önnek:

Az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet 6. szakasza az alábbiak szerint rendelkezik a csendháborításról:
,,6. § (1)12 Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát,illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben a rendőrség, továbbá a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, a természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett területen
az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.”

A hivatkozott jogszabályokat megtalálja a Kormányzati Portál –
www.magyarorszag.hu – jogszabálykereső szolgáltatásának segítségével, melyet a ,,Keresés” menüpont ,,Jogszabálykereső” megnevezésű alpontjának kiválasztását követően érhet el.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a csendháborítással kapcsolatban Önkormányzati rendeletet is születhet, mellyel kapcsolatban az illetékes Önkormányzatnál érdeklődhet.

Amennyiben további kérdése van, vagy információra lenne szüksége, forduljon továbbra is bizalommal hozzánk!

Tisztelettel:

Sziklai Katalin Szilvia
Kormányzati Ügyfélvonal

2012.április 11 Oláh István László

Leave a Reply 2273 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: