< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Már mentené a menthetőt Orbán ))))Selbst zu retten sein Orban

| Mobile | RSS

Már mentené a menthetőt Orbán ))))Selbst zu retten sein Orban

2012. április 12. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Igyekszik menteni a menthetőt a Fidesz, miután az általa gyakran bátorított Jobbik képviselőjének “vérvádas” botránya a kormánypártok számára is súlyos politikai következményekkel járhat. A zsidóság ellen uszító beszéde nyomán az ügyészség végül Köves Slomó feljelentésére nyomozást rendelt és tegnap Orbán Viktor is találkozott a rabbival.

Ez azonban nem menti a Fideszt: hagyta, hogy a korábban a politikában csak kódoltan jelenlévő szélsőségességet a Jobbik napi politikai programmá tegye.

Közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a parlamentben múlt héten elhangzott jobbikos felszólalás ügyében. A nyomozóhatóság hivatalból nem indított eljárást, csak azt követően, hogy a közvéleményt napok óta felháborító, a zsidóság ellen uszító beszédet megelégelve tegnap Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője feljelentést tett. A rabbi szerint Baráth Zsolt jobbikos képviselő a széles nyilvánosság előtt követte el a bűncselekményt, amikor a 130 évvel ezelőtti tiszaeszlári vérvádakat felidézve azt mondta: a lányt zsidók ölhették meg, ám ezt szerinte az igazságszolgáltatás igyekezett elkendőzni.

Az MSZP és az LMP emiatt lemondásra szólította fel Baráth Zsoltot, de Orbán Viktor csak egy héttel később, hétfőn a parlamentben szólalt meg az ügyben. A kormányfő általánosságban azt mondta: minden, az emberi méltóságot sértő megnyilvánulást visszautasít a kormány, amely “garantálja, hogy ebben az országban minden kisebbség biztonságban élhet”. Azt ígérte, megvédik őket, “ideértve a Magyarországon élő zsidó kisebbséget is”. A miniszterelnököt a szocialista Steiner Pál kérte, segítsen a szélsőségesség, “a rasszizmus és az idegengyűlölet egyes formái elleni határozott fellépésről” szóló határozati javaslatuk elfogadásában.

Az MSZP éppen Baráth múlt heti kijelentései miatt kért szavazást javaslatuk tárgysorozatba vételről. Az indítványt vélhetően Orbán kijelentésének hatására 300 igen, 45 nem és 2 tartózkodás mellett elfogadta a Ház, de az elutasítók között a parlament honlapján található adatok szerint kormánypárti képviselők is voltak. Nemmel szavazott mások mellett B. Nagy László kormánymegbízott, Balázs József Nagyréde, Gyimesi Endre Zalaegerszeg, illetve Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere. Tartózkodott: Horváth István Szekszárd, és Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere, valamennyien fideszes politikusok. A Jobbik frakció nemet mondott a javaslatra.

Steiner Pál szintén hétfőn arról kérdezte Pintér Sándort: miért vállalt nemrég nyilvános vitát Vona Gáborral. Szerinte minden demokratát meglepett ugyanis, hogy a belügyminiszter egy asztalhoz ült a “szélsőségesen, kódoltan, zsidózó, cigányozó, antidemokratikus” Jobbik elnökével. Pintér közölte, hogy egy demokratikusan megválasztott párt elnökével vitázott, és azért vállalta ezt, hogy kiderüljön,a Jobbik nézeteivel sok tekintetben nem, módszereikkel pedig még több esetben nem ért egyet. Steiner viszonválaszában közölte, Adolf Hitler is szabad választásokon jutott be a német parlamentbe.

A Jobbik botránya után a politikai renoméját menteni igyekvő Orbán és Pintér kijelentései már csak azért is nehezen vehetők komolyan, mert egyikük sem tudta és akarta megakadályozni, hogy például a Jobbik képviselői rendszeresen a bíróság által betiltott Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető öltözékben provokálják a törvényhozást, a Jobbikhoz köthető különféle szervezetek “egészségügyi sétáiról” már nem is beszélve. A helyzeten az sem sokat segít, hogy tegnap – már az ügyészségi nyomozás elrendelése után – Orbán és Semjén Zsolt fogadta Köves Slomó rabbit.
A hivatalos közlés szerint Orbán ezen is elítélte a múlt heti szélsőséges kijelentéseket.

A parlamentben azonban jegyzőkönyvön kívül továbbra is jelen van a szélsőségesség a Jobbik padsoraiban. A hírek szerint miközben Steiner a minap beszélt, a jobbikos képviselők szélsőséges megjegyzéseket tettek, a történteket pedig az MSZP páholyból valaki telefonjával rögzítette. Később a parlamenti folyosón a szélsőjobboldali párt képviselői szidalmazták a szocialista szakértőket. Steiner lapunknak azt mondta, hogy a jobbikosok, a fideszesektől is tanulva gyakran kiabálnak olyasmit, ami demokráciában tűrhetetlen.

Hogy miket, arról az LMP-s Scheiring Gábor számolt be blogján: “mocskos gyilkos baloldaliak, szemét baloldali hazaárulók” – eképp kommentálta mikrofon, így jegyzőkönyv nélkül az egyik jobbikos képviselő a gyűlöletkeltés szankcionálásáról szóló javaslat MSZP-s előterjesztői indoklását. Scheiring azt ís írta, hogy egy meg nem nevezett jobbikos képviselő a vita egy későbbi pontján azt fejtegette, hogy “Hitlernek mindenben igaza volt, csak az eszközben tévedett kicsit”, merthogy “ezzel a holokauszttal” hatalmas fegyvert adott a zsidók kezébe. Itt közbeszúrta, hogy “sátán népe, mert én ezt gondolom a zsidókról”, elég lett volna őket kirakni Európából, folytatta, merthogy “nem európai nép”. Mindezt egy tiszaeszlári vérvádról szóló beszélgetésben, ahol azt is kifejtette, hogy “nálam vannak a dokumentumok, az egész egy rituális gyilkosság volt” – írta Scheiring blogján.

Pintér az igénytelenségről

“A romák bért kapnak szociális segély helyett” címmel közölt interjút a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív lap a magyar belügyminiszterrel. Pintér Sándor arról beszélt, hogy a kormányzati foglalkoztatási programok a “szociális segély helyett munkabért” elvét követik, mert “sokan annyira igénytelenek, hogy rá kell szoktatni őket az igényes munkára és az igényes életre”. Úgy vélte, a kormány hivatalba lépésekor a szélsőséges jelenségek “eléggé erősek” voltak, azóta viszont visszaszorultak, mert “törvényileg meghatároztuk, hogy mit lehet és mit nem”.

Ennek során a törvényhozás bűncselekménynek minősítette az állami erőszak-monopólium megsértését, és a döntés óta “hétezerről a tizedére csökkent” azoknak a száma, akik “álegyenruhák használatával felfordulást akarnak kelteni” – mondta Pintér, hozzátéve, hogy a helyzet javításához szükség volt bírósági döntésekre és “az állam határozott vezetésére” is. Pintér szerint “jelenleg nincsen olyan terület Magyarországon, ahol a cigány lakosságnak tartani kellene bármiféle gárdától vagy más egyéb szervezettől”.

Meddig tűrik még a szélsőséges megnyilvánulásokat?

Radnóti Sándor filozófus

Társadalmunk legfőbb képviseleti intézményében cigányoznak, zsidóznak, buziznak, bolsiznak, apáznak és fiúznak, szélsőségesen megvetik a szegényeket, szélsőségesen beavatkoznak a tőlük független intézmények életébe, visszamenőleges hatályú törvényeket alkotnak, szélsőségesen kivételeznek a csókosokkal, és így tovább. Nem látom sok értelmét egy tökfej vérvádazásán külön felháborodni. A szólásszabadság korlátozásának követelése pedig még kapóra is jöhet pártunknak és kormányunknak. Ma szélsőséges hangok nemcsak a széljobbról hallatszanak, hanem a kormánytöbbség oldaláról is, akár mert maguk is így gondolják, akár mert tetszeni akarnak az előbbieknek. A társadalom egy része hallgat erre. A társadalom egésze pedig addig kénytelen tűrni, amíg egy választáson el nem kergeti őket.

Gábor György vallásfilozófus

Azért is nehéz mérni a társadalom tűrőképességét, mert az emberek félnek. Van oka a félelemnek akkor, amikor a Jobbik bajor sörkertté alakíthatja a Parlamentet, vagy a XXI. században is azt taníthatja egy jónevű gimnázium történelemtanára, hogy a kommunizmus a zsidóság bosszúja a II. világháborúért. Hogy idáig jutottunk, annak az is oka, hogy a kódolt rasszizmus a ’90-es évek óta jelen van a politikában. A szólásszabadságot ma is alapjognak tekintem, de nem abszolút jognak. A bíróságok mintha nem vennék figyelembe, hogy nemcsak egy jól irányzott balegyenes lehet közösség elleni izgatás, hiszen lelki traumák is vannak, amelyet a verbális erőszak okoz. A várakozásokkal ellentétben a Jobbikot nem domesztikálta, hogy bekerült a parlamentbe, és a politika abban is hibázik, hogy nem tekinti a pártot persona non gráta-nak. Hiába demokratikus úton beválasztott párt, kijelentései annyira irracionálisak, embertelenek, hogy racionálisan nem lehet ellenük érvelni, mert ilyen keretek közt nincs miről beszélni.

Horváth Ádám rendező

A társadalom nem nagyon válaszol erre: míg a többség elfordult a politikától, egy kisebb csoport még egyet is ért ezzel a förtelemmel. A társadalom nagyobb része ugyan nem, de a tiltakozáshoz kevés a hangja, az ereje. Felháborító, ami zajlik, de nem biztos, hogy a társadalom ebben a látens állapotában képes ellenállni az ilyen megnyilvánulásoknak. Azoknak, akik felismerik ennek a folyamatnak a veszélyességét, az lenne a feladata, hogy felrázzák a társadalom apolitikus, passzív részét, hogy észrevegyék: ez már nem a politikáról, hanem alapvető emberi jogokról szól.

Ungváry Rudolf író

Ez a társadalom sokáig tűri az ilyen jelenségeket, mert nincs igazán immunválasza rá. A jelek szerint a Jobbik tapogatja a határait, és ez még csak a folyamat eleje. Ezt éreztem 1944-ben is: a többség akkor sem volt fasiszta, antiszemita, hanem csak nem volt válasza. Olyan mély politikai-erkölcsi fertőben vagyunk, hogy csak egy katasztrófa döbbentheti rá a társadalmat arra, milyen rossz irányba mutatnak ezek a jelenségek. Úgy tűnik, a figyelmeztetés gazdasági katasztrófa képében érkezhet, ha folytatódik az unortodox gazdaságpolitika. Egy gazdasági összeomlás persze nem cseréli le a politikai elitet, de ha a lakosság tűrőképessége is alacsonyabb szintre kerül, akkor érzékenyebb lesz a szélsőségekre.

forrás:népszava online.hu

Selbst zu retten sein Orban

Fidesz versucht, seine Nation zu retten, er oft angehalten, sobald der Vertreter Jobbik “vérvádas” Skandal der Regierungsparteien für eine ernsthafte politische Konsequenzen. Die Hasstiraden gegen Juden im Zuge der Strafverfolgung endgültig Shlomo Köves zugewiesen, um eine Beschwerde zu untersuchen gestern, und Orban traf auch mit dem Rabbi.

Allerdings bedeutet dies noch entbinden sie den Fidesz: Lassen Sie die Politik der zuvor codierten nur das Vorhandensein von extremen täglichen politischen Programm zur besseren Ort.

Untersuchung wegen des Verdachts der Anstiftung gegen eine Gemeinde in der Zentrale Ermittlungs-Chef Staatsanwaltschaft sagte im Parlament letzte Woche, Opposition Jobbik Fall. Die Ermittlungsbehörde selbst noch kein Verfahren genommen, erst nach der öffentlichen Empörung über Tage, Hassreden gegen Juden Verärgert gestern Shlomo Köves, Einzel Jüdischen Gemeinde Führer der Ungarn eine Beschwerde. Der Rabbiner, nach Psalm Barath Jobbik Vertretern der Öffentlichkeit, bevor die Straftat begangen wurde, als vor 130 Jahren erinnert Tiszaeszlär vérvádakat sagte ihr ölhették die Juden, sondern dass seiner Meinung nach die Justiz sich zu verstecken versuchte.

Die MSZP und LMP daher für den Rücktritt Barath, Zsolt Orban nannte aber nur eine Woche später, am Montag sagte im Parlament über die Angelegenheit. Der Regierungschef im Allgemeinen, sagte er, all die Manifestationen der menschlichen Würde lehnt die Regierung, die “garantiert, dass alle Minderheiten in diesem Land sicher leben können.” Er versprach, sie zu schützen “, einschließlich der jüdischen Minderheit in Ungarn.” Der sozialistische Premierminister Paul Steiner bat um Hilfe mit Extremismus, “Rassismus und Fremdenfeindlichkeit gegen ein entschlossenes Handeln” auf der Annahme der Resolutionsentwürfe.

Die MSZP ist Barath die Aussagen der vergangenen Woche Umfrage bat um Vorschläge von Subjekt Teilnahme Serie. Der Vorschlag war wahrscheinlich ein Resultat der Orbans Aussage 300 ja, 45 Gegenstimmen und zwei Enthaltungen in das Haus, aber ist blind für die Website des Parlaments zu zeigen, dass es Pro-Regierungs-Vertreter. Gewählt unter anderem, B. Regierung Nagy Agent, Joseph Nagyréde Balazs, Endre Gyimesi Zalaegerszeg, und Peter Smith, der sechzehnte. Bezirksbürgermeister. Enthaltungen: Istvan Horvath Szekszárd und Levente Riz, das siebzehnte. Bezirk, der Bürgermeister von allen Fidesz-Politiker. Jobbik Deutsch Gruppe sagte, der Vorschlag.

Paul Steiner am Montag auch gesagt, dass Sandor Pinter, warum haben vor kurzem eine öffentliche Debatte mit Gabor Vona unternommen. Nach ihm, weil alle Demokraten überrascht, dass der Home Secretary wurde an einem Tisch in der “extremen, kodiert, zsidózó, cigányozó, antidemokratisch” Jobbik Präsidenten. Pinter sagte, dass eine demokratisch gewählte Partei Präsident debattiert, und das er unternahm, um zu sehen, wenn sie besser aussah mit viel Respekt, nein, ist diese Methode noch in vielen Fällen nicht einverstanden. Steiner sagte Gegenerwiderung Adolf Hitler hatte freie Wahlen im Deutschen Bundestag.

Jobbik politischen Skandal, nachdem versucht renoméját Orbans Aussagen zu sparen und Pinter ist umso schwieriger, ernst genommen zu werden, weil keiner von ihnen wusste und wollte verhindern, zum Beispiel, provozierte der Jobbik Vertreter regelmäßig vom Gericht verboten Ungarische Garde Uniformen erinnern an Kleidung den Gesetzgeber, die Jobbik verbunden mit den verschiedenen Organisationen der Gesundheit sétáiról “ganz zu schweigen. Die Situation wird nicht viel helfen, dass die gestrige – eine Nachprüfung angeordnet hat, nachdem die Staatsanwaltschaft – und Semjén Zsolt Orban begrüßte Rabbi Shlomo Koves.
Laut der offiziellen Mitteilung, dass Orban letzte Woche extreme Äußerungen verurteilt.

Das Parlament, aber off the record ist noch in der Jobbik padsoraiban Extremismus. Nach den Nachrichten den anderen Tag, wenn Steiner der Jobbik Vertreter extremer Kommentare gesprochen wurden, ist die Geschichte einer der MSZP Lodge Ihr Handy fixiert. Später beschimpfte der parlamentarischen Durchgang der rechtsextremen Partei der sozialistischen Vertreter Experten. Steiner sagte Magyar Hirlap, dass Jobbik und Fidesz studiert esektől oft schreien Dinge, dass Demokratie nicht toleriert werden kann.

Um was, über LMP und Gabor Scheiring Blog berichtete: “schmutzigen Mörder links, linker Verräter Augen” – kommentierte Wege Mikrofon, so dass kein Protokoll einer der Jobbik Vertreter der Sanktionierung Hass MSZP als Berichterstatter für den Vorschlag ist beantragt wird. Scheiring Er schrieb auch, dass ein ungenannter Vertreter Jobbik zu einem späteren Zeitpunkt in der Diskussion erklärte er, dass “Hitler in allem recht war, nur das Werkzeug bisschen falsch”, weil es “mit dem Holocaust” eine mächtige Waffe in den Händen der Juden. Hier stach, um zu intervenieren “Satans Leute, weil ich denke, dass die Juden” hätten genügt, um sie von Europa zu entladen, sagte er, weil diese “nicht-europäischen Völker.” Dies ist eine Diskussion über Tiszaeszlär Ritualmord-Vorwurf, der auch festgestellt hat, dass “ich die Dokumente, die ganze war ein Ritualmord haben” – schrieb Scheiring Blog.

Pinter ist der schmutzige Einheit

“Die Roma erhalten Sozialleistungen, anstatt die Löhne”, der Titel veröffentlichte ein Interview mit der Frankfurter Allgemeinen Zeitung, Deutschland die konservative Seite der ungarischen Innenminister. Sandor Pinter sagte, dass staatliche Beschäftigungsprogramme für die “Sozialleistungen, anstatt die Löhne” Prinzip gefolgt wird, weil “viele Menschen so bescheiden, dass er sie auf arbeitsintensive und anspruchsvolle Leben zu gewöhnen sind.” Er dachte, der Regierung ihr Amt an den extremen Ereignissen “stark genug” waren, jedoch wurde zurück geschoben, weil “durch das Gesetz bestimmt, zu dem, was kann und was nicht tun.”

Dabei hat der Gesetzgeber die Strafbarkeit der öffentlichen Gewalt-Monopol-Verletzungen, und die Entscheidung gewesen “hétezerről eine Verzehnfachung verringern” die Zahl derer, die “gefälschte Uniformen mit dem Chaos zu schaffen das” – sagte Pinter, fügte hinzu, dass die Verbesserung der Situation notwendig, um rechtliche Entscheidungen zu treffen und “Der Staat hat beschlossen, zu führen” sowie. Laut Pinter “Derzeit gibt es keinen Bereich, in Ungarn, wo die Roma-Bevölkerung Garda jede Angst oder irgendeine andere Organisation.”

Wie lange wird mehr tolerieren extreme Erscheinungsformen?

Sandor Radnoti Philosoph

Unsere Gesellschaft ist die wichtigste repräsentative Institution cigányoznak, Juden sind, verwendet Homosexuell, bolsiznak, apáznak und fiúznak, extreme Verachtung für die Armen, extrem mit ihren unabhängigen Institutionen Leben einzumischen, einer rückwirkenden Gesetzen eine extreme Ausnahme organisieren die csókosokkal, und so weiter. Ich sehe nicht viel Sinn, in einem völlig separaten Kopf vérvádazásán empört. Die Beschränkung der Freiheit der Rede und sogar Ansprüche kann sich als nützlich für unsere Partei und kormányunknak kommen. Heute gehört nicht nur in der extremen Stimmen széljobbról, aber die Regierung Seite der Mehrheit, oder weil sie denken, in einer Weise, oder weil sie wollen, auf die vorhergehende zu appellieren. Hören Sie sich diesen Teil der Gesellschaft. Die ganze Gesellschaft ist gezwungen, lange ertragen, bis eine Wahl nicht jagen wird sie.

Gabor Religionsphilosoph Georg

Es ist auch schwierig, den Widerstand der Gesellschaft zu messen, weil die Leute Angst haben. Es ist zu befürchten, wenn die Jobbik sörkertté es in eine bayerische Parlament, oder zwanzig. Jahrhunderts können wir lehren ein renommierter High-School-Lehrerin für Geschichte, dass der Kommunismus II: Die Rache der Juden. világháborúért. Wir soweit, es ist auch wegen der kodierten Rassismus der 90er Jahre vorhanden gewesen sein in der Politik. Die Meinungsfreiheit wird immer noch als Grundrecht, aber nicht schrankenlos gewährleistet anzusehen. Als ob die Gerichte nicht berücksichtigen müssen, dass nicht nur eine gezielte gerade um die Aufstachelung gegen eine Gemeinschaft verlassen, sowie psychische Traumata werden durch die verbale Gewalt verursacht werden. Entgegen den Erwartungen ist die Jobbik nicht domestiziert, also betrat das Parlament und die Politik wird auch nicht einen Fehler machen, um der Partei zur Persona non grata zu betrachten. Selbst demokratisch gewählte Partei Aussagen sind so irrational, unmenschlich, es kann nicht rational gegen sie argumentieren, weil sie nicht darüber in Grenzen nicht zu reden.

Direktor Adam Horvath

Die Gesellschaft ist nicht wirklich beantworten: Während die Mehrheit wandte sich von der Politik, eine kleine Gruppe hatte auch noch einen dieser förtelemmel. Der größere Teil der Gesellschaft ist nicht das gleiche, aber die kleine Stimme im Protest, seine Stärke. Skandalös ist die laufende, aber nicht unbedingt im latenten Zustand der Gesellschaft zu solchen Erscheinungen zu widerstehen. Für diejenigen unter Ihnen, die Gefahren dieses Prozesses zu erkennen, wäre die Aufgabe sein, die Gesellschaft aufzurütteln unpolitisch, passiven Teil, zu erkennen, dass es hier nicht um Politik, sondern um grundlegende Menschenrechte.

Ungvary Schriftsteller Rudolf

Dies ist eine Gesellschaft dulden solche Phänomene für eine lange Zeit, weil es keine Immunreaktion auf das wirklich. Es scheint, dass die Grenzen der Jobbik-Scans, und das ist erst der Anfang des Prozesses. Es wird auch im Jahr 1944 zu spüren: die Mehrheit war es nicht faschistisch, antisemitisch, aber es gab keine Antwort. Eine tiefe politische und moralische fertőben Wir sind nur eine Katastrophe für die Gesellschaft döbbentheti es zu, wie diese Phänomene in die falsche Richtung zeigen. Es scheint, dass die Warnung kann unter dem Deckmantel der wirtschaftlichen Katastrophe kommen, wenn die Wirtschaft weiter zu unortodox Politik. Ein wirtschaftlicher Zusammenbruch, natürlich, ersetzt nicht die politische Elite, aber wenn die Bevölkerung ist auch niedriger Toleranzschwelle ist, werden Sie empfindlicher auf die Spitze.

Quelle: Referendum online.hu

Leave a Reply 261 megnézve, 1 alkalommal mai nap |