< Böngészés > Főoldal / Nincs kategorizálva / Blog article: Újabb milliárdos építőipari cég ellen indult felszámolás

| Mobile | RSS

Újabb milliárdos építőipari cég ellen indult felszámolás

2012. április 13. | hozzászólás | Nincs kategorizálva

Felszámolási eljárást indított a bíróság a Partner Építő Kft. ellen. A társaság éveken át egymilliárd feletti forgalmat produkált. A cég ellen jelenleg bírósági, közjegyzői és adóhatósági végrehajtás van folyamatban. Idén már 1000 építőipari vállalkozás ellen indult felszámolás.
Újabb milliárdos építőipari cég távozik a piacról, miután felszámolási eljárás indult a budapesti székhelyű Partner Építő Kft. ellen. A társaság 2008-ig egymilliárd feletti árbevételt ért el, minimális nyereséggel. Egy évvel később forgalma alig maradt 1,4 milliárd forint alatt, vesztesége viszont csaknem 300 millió forintra rúgott. Két éve csupán 80 millió forgalmat produkált, tekintélyes, 100 millió forinti mérleg szerinti veszteséggel – írja a gazdasag.hu.

A társaságot 1989-ben magánszemélyek és az Partner Építő Kisszövetkezet alapította. A társaság honlapja szerint társasházakat, családi házakat, óvodát és postákat épített országszerte. A cégadatok alapján jelenleg már nem építőipari munkák szerepelnek fő tevékenységként, hanem saját tulajdonú ingatlan adásvétele. Hat végrehajtást indítottak a vállalkozás ellen 2011-ben, három jelenleg is fennáll, a bíróság, közjegyző és adóhatóság igyekszik követelését behajtani. A cég jelenleg magánszemélyek tulajdonában van.

Idén az eddigi adatok alapján a tavalyi rekordnál is több építőipari társaság ellen indulhat felszámolási eljárás. Eddig 1000 cég került felszámolás alá a szektorban, s ennél is nagyobb számban döntöttek a végelszámolással való megszűntetés mellett, összesen 1300 esetben. Csődvédelembe – az eljárások nagy száma ellenére – csupán 4 vállalkozás menekült, s előző évben is csupán 20 cég használta ki ezt a lehetőséget. 1600 új társaság lépett be idén a piacra, de a magas számot indokolhatja a cégalapítás költségeinek jelentős emelése.

forrás:168 óra.hu

Leave a Reply 324 megnézve, 1 alkalommal mai nap |