< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Gomez a végén rúgott győztes Bayern-gólt a Real ellen

| Mobile | RSS

Gomez a végén rúgott győztes Bayern-gólt a Real ellen

2012. április 18. | hozzászólás | Sport

Óriási csatában megérdemelt győzelmet aratott a Bayern München a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésen, a győztes gólt Mario Gomez a 89. percben lőtte. A visszavágót jövő hét szerdán rendezik.
Forrás: AFP/Christof Stache

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Bayern München (német) – Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-0)
München
v.: Howard Webb (angol)
Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba – Schweinsteiger (T. Müller, 61.), Gustavo – Robben, Kroos, Ribery – Gomez
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Ramos, Pepe, Fabio Coentrao – Xabi Alonso, Khedira – Di María (Granero, 79.), Özil (Marcelo, 69.), Ronaldo – Benzema (Higuaín, 84.)
gól: Ribéry (16.), Gomez (89.), illetve Özil (53.)

A két csapat korábban 18-szor találkozott egymással a BL-ben, illetve a BEK-ben, s eddig a Bayern 10, a Real 6 sikert könyvelhetett el a két döntetlen mellett. A németek mellett az szólt, hogy saját közönségük előtt még veretlenek voltak a Reallal szemben: 9 meccsből nyolcat nyertek és csak egyszer, még 2004-ben ikszeltek.

A Real eddigi kupameccsein mindössze egyszer tudott Németországban nyerni: 15 vereség és nyolc döntetlen mellett még 2000-2001-ben Leverkusenben 3-1-re.

José Mourinho, a Real portugál mestere viszont pályafutása második BL-diadalát, az Inter vezetőedzőjeként, éppen a Bayern ellen aratta.

A Bayernnél visszakerült a kezdőcsapatba a hétvégén pihenő Lahm, Ribéry és Gomez, Müller helyett azonban Kroos kapott lehetőséget. Madridi oldalon a hétvégi Gijón elleni bajnokin pihenő Benzemát és Di Maríát jelölte a kezdőcsapatba Mourinho, Kaká a kispadra került, míg Marcelo helyén Fabio Contreao kezdett.

A 3. percben Lahm lecsúszott beadását kellett lehúznia Iker Casillasnak a gólvonalon. A 7. percben Özil kiválóan ugratta ki Benzemát, aki 15 méterről lőtt, Neuer bravúrral, ujjheggyel tolta léc fölé a labdát. A 15. percben Ribéry játszotta el a nagy halált a 16-oson belül, Ramos keze ugyan ott volt, de nem bántotta a franciát.

Ribéryt ez nem hatotta meg, egy perccel később egy bal oldali szöglet után a Badstuberről lecsorgó labdát 11 méterről lőtte a kapu közepébe, Casillas semmit sem láthatott az egészből – más kérdés, hogy a televíziós visszajátszások alapján a lesen álló Luis Gustavo is zavarhatta (1-0).

Cristiano Ronaldo a 20. percben válaszolhatott volna, de addig bűvölte a labdát, amíg 24 méterről a jobb felső sarok fölé csavart szabadrúgásból.

Nagyon jól szűrte meg a középpályát a Bayern, a gyors emberek közül se Di María, se Ronaldo nem jutott térhez. A másik oldalon viszont Ramos és Pepe szemmel láthatóan rettegett Robbentől, illetve Ribérytől, no meg Schweinsteigertől, aki a 28. percben fél méterről lőtt a jobb kapufa mellé. Egy perc múlva Ronaldo mégiscsak lélegzethez jutott, 16 méteres lövése azonban nem találta el a kaput.

A 37. percben Neuer egy merész kimozdulással gyakorlatilag akciót indított, Coentrao ügyesen elvitte a labdát Ribéry elől, Robben viszont csúnyán letalpalta – sárga lap. Három perccel később előbb Benzema gyengécske lövését ölelte magához Neuer, másodpercekkel később Gomez kínálta meg ballal Casillast, de a kapus bravúrral szögletre mentett.

A félidei statisztikák szerint 51:49 százalék volt a labdabirtolás aránya a Bayern javára, a Real hétszer, a München négyszer próbálkozott lövéssel.

Forrás: AFP/John Macdougall

A második félidőt a Real kezdte lendületesebben, a széleken kétszer-háromszor is sikerült megiramodni, helyzetet azonban mégis a Bayern dolgozott ki: Robben 16 méteres lövése elszállt a kapu fölött.

Az 53. percben aztán megmutatta a Real, mit tud: egy villámgyors kontra végén Ronaldo került ziccerbe, de nagyképű gurítását Neuer védte. A kipattanót Özil Benzema elé tolta, a négy védő csak nézte, ahogy a francia a 16-os jobb oldaláról keresztbe passzol, szerencsétlen Neuer ugyan igyekezett a hosszú sarokhoz, Ronaldo azonban a kapufa tövétől még visszapasszolt, Özil pedig egy méterről a hálóba stukkolt. Négy Bayern-játékos mindezt közelről, kényelmesen végignézte (1-1).

Nem várt tovább Jupp Heynckes, Schweinsteiger helyére érkezett Thomas Müller, egy perc múlva Casillas mentett Gomez elől merész kivetődéssel.

A 71. percben óriási ziccer maradt ki, egy középre ívelt labdát Ramos egyszerűen lekészített Gomeznek, aki úgy megijedt a lehetőségtől, hogy egy lépésről a kapu fölé lőtt. Két perc múlva fejjel javíthatott volna, de csúsztatása is elkerülte a kaput.

A 82. percben Ribéry került helyzetbe, de Robben irányába passzolt labdáját a védők lefülelték az ötösön belül. A 87. percben Gomez került helyzetbe, majd óriásit esett az ötös sarkánál – a játékvezető továbbot intett, a csatár dühében a gyepet verte, mindhiába.

A 89. percben José Mourinho sem hitt a szemének, Lahm egyszerű csellel megverte Coentraót a jobb szélen, okosan centerezett, az ötösön berobbanó Gomez pedig a bal alsó sarokba lőtt (2-1).

A mérkőzés utolsó momentumaként még Webb játékvezető megkönyörült Marcelón, aki kíméletlenül belerúgott Müllerbe, és nem állította ki, a Bayern megérdemelten nyert 2-1-re, de a rúgott góllal a Real is elérte azt a minimumot, amiért Münchenbe utazott.

A visszavágót jövő hét szerdán rendezik.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: