< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Illegális tevékenységet végző vágóhíd Békés megyében

| Mobile | RSS

Illegális tevékenységet végző vágóhíd Békés megyében

2012. április 18. | hozzászólás | nébih

Illegális tevékenységet végző vágóhíd Békés megyében

Tiltott tevékenységből származó, valamint más üzemek címkéjével jelölt termékeket is találtak 2012. április 6-án a Békés megyei élelmiszerbiztonsági hatóság szakemberei egy csabacsűdi vállalkozónál.

A hatóság munkatársai – az illetékes rendőrkapitányság bevonásával – a vállalkozó lakóhelyén, valamint, a kizárólag sertés vágásra engedélyezett, vágóhídon egyaránt végeztek ellenőrzéseket.

A vágóhíd ellenőrzése során a szakemberek az élelmiszerbiztonságra vonatkozó szabálytalanságokon túl – takarítatlanság, kártevők elleni védekezés hiányosságai, pergő, hiányos falburkolatok – a működési engedélyben nem szereplő, tehát tiltott tevékenység végzéséből származó termékeket (jelöletlen, darabolt, fagyasztott húsrészek; belsőségek; tisztított sózott sertés bél) is találtak az üzem különböző helyiségeiben. A vállalkozó lakóhelyének ellenőrzése során további tiltott tevékenységből származó termékek kerültek elő, amelyek más üzemek címkéjével voltak ellátva.

A hatóság a tiltott tevékenységből származó termékeket lefoglalta és elrendelte azok megsemmisítését, a vágóhíd működését pedig felfüggesztette. A bírság kiszabása folyamatban van.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Leave a Reply 484 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: