< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Első fokon veszített a Fideszes polip

| Mobile | RSS

Első fokon veszített a Fideszes polip

2012. április 28. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Budapest, Fidesztán – A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán nem jogerősen, javarészt bűncselekmény hiányában mentette fel az ügyben megvádolt Dávid Ibolya volt MDF-elnököt, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterét, Herényi Károlyt, az MDF egykori frakcióvezetőjét és Tóth Károly szocialista politikust. Az elsőfokú bíróság ítéletében élesen bírálta az ügyészséget, pontatlannak és egyoldalúnak minősítve a vádiratot.

Eddig a hír, és most lássuk, ami mögötte van. Ha így vesszük, egyes ügyészségi vezetők függetlenségét, illetve hozzáértését kérdőjelezi meg az UD Zrt.-vel összefüggő megfigyelési ügyben hozott elsőfokú felmentő ítélet. Merthogy itt minden másképpen van, mint ahogyan lennie kellene.

Kiderült, hogy a Fidesz egyes politikusai az UD Zrt. elnevezésű cég révén politikusokat és pártokat figyeltek meg, nem titkoltan azzal a céllal, hogy az akkor még létező MDF-en belül a Fidesz számára kedvező változások következzenek be. Jelesül, hogy Dávid Ibolya elnök helyére a Fidesz iránt lojális Almássy Kornél kerüljön.

Kiderült továbbá, hogy az UD Zrt. közeli kapcsolatban áll Kövér Lászlóval és Demeter Ervinnel. Ők ismert Fideszes politikusok, a titkosszolgálatokért felelős miniszterek is voltak. A képbe beúszott Csányi Sándoi is, az OTP elnök-vezérigazgatója, aki azóta az MLSZ elnöke, és emberemlékezet óta Orbán Viktor bizalmasa.

Dávid Ibolya 2008 szeptemberében mutatta fel azt a CD-t, amelyen állítása szerint az UD Zrt vezetői, valamint neves Fideszes prominensek beszélgetése hallható. Normális jogállamban ekkor előveszik a felvételen hallható személyeket. Kikérdezik, s ha van rá ok, meggyanúsítják őket.

Itt minden fordítva történt. Az UD Zrt. és a Fidesz lett a vádló, a sértettek ülhettek a vádlottak padjára. Négy évig tartott ez a cirkusz, a sajtó tevékeny részvételével. És most, négy év után a bíróság első fokon Dávid Ibolyáéknak adott igazat. Kiderült, hogy az ügyben eljáró ügyészek vagy szakmailag alkalmatlanok, vagy politikailag elfogultak.

Esetleg mindkettő.

Az első félidőt a Fideszes polip elvesztette. De azért ne legyenek illúzióink: a második félidő még hátra van. Hagyó Tünde legeslegfőbb bíró biztosan talál majd olyan bíróságot Orbán Magyarországán, ahol a Fidesznek kedvező ítélet születik.

forrás:amerikai népszava online.hu

Leave a Reply 251 megnézve, 1 alkalommal mai nap |