< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Viharos szél jön – Eddig tart a kánikula, nézze meg Marad a 30 fok

| Mobile | RSS

Viharos szél jön – Eddig tart a kánikula, nézze meg Marad a 30 fok

Szerdán folytatódik a kánikula.

A ragyogó napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon, valamint ÉK-en egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A köpönyeg.hu információi szerint a DK-i szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 30 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, csütörtökön főleg DNy-on, D-en, pénteken a Dunától keletre alakulhat ki zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat. Gyengül a nappali felmelegedés.

Szombaton és vasárnap a napsütés mellett főleg északon növekedhet meg a gomolyfelhőzet, és itt zápor, zivatar is kialakulhat. 22-26 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet.

Frissítve 17:43

Ismét a fővárosban dőlt meg az országos melegrekord

Ismét Budapesten volt a legmelegebb: az új fővárosi és országos napi melegrekord 32,9 Celsius-fok – közölte Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa kedden az MTI-vel.

Május elsején a fővárosban 1934 óta nem volt 29,2 foknál melegebb, de az országos rekord is 1977 óta volt 30,4 fok.

Reisz András azt mondta: kedden a legmagasabb hőmérsékletet Budapesten, a II. kerületben mérték, de országszerte sokfelé volt 31-32 fokos meleg.

Szerdán még marad a meleg idő, a hét második felében azonban már az évszaknak megfelelő idő várható. Szerda délutántól több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, és jégesőre, viharos széllökésekre, porviharra is lehet számítani – mondta meteorológus.

A négynapos hosszú hétvége minden napján megdőltek a fővárosi és az országos melegrekordok. Szombaton Újpesten 30,5,, a Hajdú-Bihar megyei Körösszakálon 31,3 Celsius-fok volt. Vasárnap a budapesti napi melegrekord 30,4 fok volt, az országos csúcshőmérsékletet, 30,6 fokot Győrben mérték. Hétfőn Újpesten volt a legmelegebb, így az április 30-ai budapesti és országos melegrekord egyaránt 32 Celsius-fok lett.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 245 megnézve, 1 alkalommal mai nap |