< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Megszólaltak a szirénák az amerikai nagykövetségen Kabul – Merénylet Obama váratlan látogatása után

| Mobile | RSS

Megszólaltak a szirénák az amerikai nagykövetségen Kabul – Merénylet Obama váratlan látogatása után

Nagy erejű pokolgép robbant az afgán főváros központi részében, alig néhány órával azután, hogy Barack Obama amerikai elnök váratlan villámlátogatása után – amelynek során stratégiai partnersége megállapodást írt alá Hamid Karzai afgán államfővel – elrepült Kabulból, a bagrami támaszpontról.

A kabuli rendőrfőnök szerint a robbantásban – egyes források szerint három pokolgép robbant, majd fegyverropogás is hallatszott – egy őr és öt polgári személy halt meg. Szemtanúk szerint az öngyilkos merénylet helyszínén később egy másik robbanás is történt.

Az afgán rendőrség közlése szerint gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, amelyet egy öngyilkos merénylő hozott működésbe a városból keletre kivezető Dzsalálábád úton, ahol több amerikai és nyugati katonai bázis is található. A merénylet célpontja afgán források szerint a “Green Village” bázis volt.

A kabuli diplomáciai negyedben lévő amerikai nagykövetségen a robbanás nyomán megszólaltak a szirénák, s a biztonsági rendszer figyelmeztette az ott dolgozókat, hogy maradjanak távol az ablakoktól, keressenek védett helyet.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |