< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: SZJA részletfizetés és csekkigénylés

| Mobile | RSS

SZJA részletfizetés és csekkigénylés

2012. május 2. | 99 hozzászólás | Nav

SZJA részletfizetés és csekkigénylés

A 2011. évi személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség részletekben történő megfizetéséhez csekkeket ettől az évtől az ügyfeleknek kell igényelnie a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV)!
Amennyiben az adózó nem folytat vállalkozási tevékenységet és nem kötelezett általános forgalmi adó fizetésére, valamint a bevallásában szereplő fizetési kötelezettsége nem haladja meg a 100.000 forintot, az szja-bevallásában (1153) jelölheti, hogy kíván-e élni a maximum 4 havi részletekben történő kiegyenlítés lehetőségével. A részletekhez szükséges készpénz-átutalási megbízásokat (csekkeket), az első befizetési határidő előtt, a NAV-tól meg kell igényelnie, mivel az automatikusan nem kerül postázásra. Az első részlet befizetésének határideje 2012. május 21, a további részleteket június 20, július 20, illetve augusztus 21-éig kell megfizetni, attól függően, hogy hány havi részletfizetést jelölt meg a bevallásban. Feladás előtt a készpénz átutalási megbízás közlemény rovatában, az azonosító jelet feltétlenül fel kell tüntetni!
A részletfizetés teljesítéséhez szükséges csekkek – illetve a részletfizetés feltételeiről szóló információk – az állami adóhatóság bármelyik ügyfélszolgálati irodájában, illetve a NAV internetes honlapján keresztül is beszerezhetőek. Utalás esetén az adóazonosító jel feltüntetése feltétlenül szükséges a közlemény rovatban!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága

Leave a Reply 1417 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: