< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Halálba rohant az ellenőrök elől

| Mobile | RSS

Halálba rohant az ellenőrök elől

2012. május 3. | hozzászólás | Közélet

V. Ákos kiszaladt a busz mögül, egyenesen egy furgon elé

A férfit szerda kora reggel a 7-es buszon igazoltatták az ellenőrök, ám sem jegye, sem pedig iratai nem voltak, ezért le akart szállni a buszról. A közterület-felügyelők azonban a szemtanúk szerint erőszakosan visszatartották, ezért V. Ákos az úttesten át akart menekülni, ahol halálra gázolta egy fehér furgon.

– A férfi az utolsó ajtónál szállt le, még a lába sem érte a földet, de már egy nagydarab bajszos közterület-felügyelő ráncigálta a karjánál fogva – emlékezett vissza Rozália, aki végignézte, amint Ákos eszeveszetten menekült az ellenőrök elől. – Még sikerült kitépnie magát a férfi kezei közül, és elkezdett felém rohanni. Alig tett meg néhány métert, abban a pillanatban már egy másik ellenőr állta az útját, ezért nem látott más kiutat, az úttestre szaladt, ahol egy érkező autó elgázolta.

Úgy tudjuk, Ákos ápolóként dolgozott és megszállottan szerette a gyerekeket. A mindig mosolygós fiú keményen harcolt a veszélyeztetett fiatalokért, és nyaranta önkéntes munkát vállalt egy alapítvány gyermektáboraiban.
A Zugló vasútállomás megállónál történt a baleset, Rozália végignézte a tragédiát

A tragédia után néhány órával már csak az úttesten heverő fél pár cipő, egy fehér baseballsapka, egy fagyöngyökből fűzött lánc és hatalmas vértócsa emlékeztetett a történtekre. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a jegyellenőrök és a közterület-felügyelők Ákossal együtt szálltak le a buszról.

– A buszon az érvényes menetjegy nélkül utazó fiatalember még együttműködő volt, azt állította, nincsenek nála iratok, így nem tudja személyazonosságát igazolni. Miután a jegyellenőrök és közterület-felügyelők az utassal együtt leszálltak, az adatok felvétele helyett a fiatalember a megállóban lévő két busz közötti rést kihasználva kiugrott az úttestre. A közterület-felügyelők és jegyellenőrök intézkedésének szakszerűségét azonban kivizsgáljuk – áll a BKK közleményében.
A hatalmas vértócsán kívül a balesetre egy fél cipő, egy sapka és egy gyöngylánc emlékeztetett

– A közterület-felügyelőknek nincsen rendőri hatáskörük, így mindössze annyit tehettek volna, hogy a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatják a férfit – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd. – Testi fenyítést semmiképpen nem alkalmazhatnak. Éppen ezért nagyon fontosak lesznek a szemtanúk vallomásai.

forrás:friss hírek.hu

Leave a Reply 240 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: