< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Öt területet vesz át Navracsicstól Balog Zoltán

| Mobile | RSS

Öt területet vesz át Navracsicstól Balog Zoltán

2012. május 13. | hozzászólás | Közélet

Öt feladat: a társadalmi felzárkózás, a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése, az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációja, a nemzetiségpolitika és a romák társadalmi integrációja kerül át Navracsics Tibortól, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetőjétől Balog Zoltánhoz, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) irányítójához.
Gyári kontroller

A kormány a miniszterek feladat- és hatásköréről szóló rendelet módosítását a Magyar Közlöny legfrissebb számában tette közzé.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter – aki Réthelyi Miklóst váltja a tárca élén, amelyet Nemzeti Erőforrás Minisztériumról kereszteltek át Emberi Erőforrások Minisztériumává – hétfőn tesz esküt a parlamentben.

Az öt területeken kívül – amelyek eddig a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vezette KIM-hez tartoztak – ő felel a családpolitikáért, az egészségbiztosításért, az egészségügyért, a gyermek- és ifjúságpolitikáért, a gyermekek és az ifjúság védelméért, a kábítószer-megelőzésért és kábítószerügyi koordinációs feladatokért, az oktatásért, a kultúráért, a sportpolitikáért, a szociál- és nyugdíjpolitikáért, a társadalmi esélyegyenlőség előmozdításáért és a kormányzati tudománypolitikáért.

Az új tárcavezető a Magyar Nemzetnek adott interjúban úgy fogalmazott, “egy kis kormány vagyunk a kormányban”.
Balog Zoltán szólt arról is, hogy az egyházügyi államtitkári tisztségen kívül más poszton is várható személycsere az Emberi Erőforrás Minisztériumban. Az MTI-nek kormányzati források a napokban megerősítették az Origo azon információját, hogy Hölvényi György kereszténydemokrata politikus lehet az új egyházügyi államtitkár a távozó Szászfalvi László helyett.

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság – amelyet a KIM-ben Balog Zoltán vezetett – miniszteri vezetéssel lesz az erőforrás-minisztérium része.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 258 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: